Данъците и таксите в София замръзват

  • 19 ноември 2014 06:04

  • 946
  • 0
Данъците и таксите в София замръзват
©

Столичани няма да плащат по-високи данъци и такси догодина. Това стана ясно вчера при представянето на проектобюджета на Столична община за 2015 г. „Бюджетът за следващата година се предвижда да бъде над 1,46 млрд. лв., което е сравнително равно на проекта за бюджет за 2014 г.”, съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Със 705 млн. лв. в столицата ще се строят нови детски градини, ще се ремонтират улици и ще бъдат пуснати в движение нови 9 км метролинии и 9 метростанции. Толкова е бюджетът на капиталовата програма на Столична община. Над половината от парите – 391 млн. лв., са европейски средства, пише в. "Монитор".

Фандъкова увери, че напролет метрото ще бъде свързано с летище София и с Бизнес парка в „Младост 4”, което означава, че още 90 000 пътници ще ползват най-модерния и удобен градски транспорт.

„Столичната община залага и на завършването на пет нови детски градини и ще започне строителството на нови осем”, обясни още столичният кмет. Ново училище пък ще отвори врати в район „Кремиковци”, а в Първа английска гимназия ще бъде изградена пристройка и надстройка. Планиран е и ремонт на парка около НДК. Ще бъдат обновени бул. „Цариградско шосе”, бул. „Сливница” в участъка на надлеза при „Захарна фабрика”, както и булевардът в пространството от НДК до Южния парк. Пешеходната зона на бул. „Витоша” също ще бъде довършена.

Нови 109 камери ще бъдат монтирани в столицата през следващата година около училища, детски градини, паркове и градинки.

80 нови съчленени и 110 единични автобуси пък ще бъдат доставени догодина в столицата. Очаква се да бъде одобрен окончателно от Столичния общински съвет и новият заем от Европейската инвестиционна банка, с който ще бъдат закупени и пет нови трамвая, съобщи още столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя допълни, че догодина предстои и завършването на завода за отпадъци.

Вчера се навършиха пет години от управлението на Фандъкова. Тя отчете, че за този период животът в София се е подобрил. Построени са 49 детски градини, а 76 училища и забавачки са ремонтирани и са енергийно ефективни, а Столична община остана инвеститор номер 1 у нас.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини