Ивайло Московски: Не предстоят съкращения в БДЖ

  • 18 ноември 2014 08:47

  • 1564
  • 0
Ивайло Московски: Не предстоят съкращения в БДЖ
©

По жп линиите Пловдив – Бургас и Пловдив – Свиленград се прави рехабилитация и затова влаковете сега се насочват ръчно. Има девет рискови отсечки по тези линии, съобщи в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

На 16 ноември пътническият влак от Бургас за Ямбол едва не се удря във вече спрян на шести коловоз друг пътнически влак – за Варна, на гара Церковски. Две седмици по-рано пък влак е насочен за друг коловоз, вместо първоначално определения и само аварийната спирачка предотвратява катастрофа.

Московски заяви, че на гара Калояновец, където имаше катастрофа и загина машинист, се прави проверка на европейско ниво как е направена рехабилитацията. По отношение на гара Церковски, според транспортния министър, имало много голямо рамо – 70-80 километра. Заради това през следващата седмица ще има двойни смени стрелочници, а в рамките на месец и половина да се направи рехабилитацията там и пътниците да се извозват с автобуси, уточни министърът на транспорта.

Няма в момента желание да се работи в железниците. Господинът, който е сбъркал на гара Церковски, е уволнен, каза той.

По отношение на ситуацията с железниците Московски заяви, че Петър Бунев не е изразил никакво отношение спрямо стария-нов шеф на БДЖ Владимир Владимирков, когато са си говорили. Не предстоят съкращения, защото има железен колективен договор със синдикатите, каза Московски. "Искам само да кажа, че „Товарни превози” вече е с дълг над 14 млн. лева, а беше с 3 млн. лева, когато ГЕРБ беше на власт", съобщи още Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини