Транспортна полиция е извършила проверка за злоупотреби в БДЖ

  • 05 октомври 2011 20:00

  • 969
  • 1
Транспортна полиция е извършила проверка за злоупотреби в БДЖ
©

Транспортна полиция е извършила проверка за злоупотреби в БДЖ, съобщиха от вътрешното министерство.

Проверката е направена в периода от началото на юни до края на юли 2011 г. През това време служители на полицията са броили вагони, собственост на холдинга, заедно със служители на железниците. Резултатите от преписката са предадени в Софийска градска прокуратура. По информация на БНР предстои данните от преброяването на вагоните да бъдат сверени с ведомостите на Български държавни железници.

В предаването "Нещо повече" изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев потвърди, че 608 от вагоните липсват. Той коментира, че дисциплината в железниците трябва да се затегне ужасяващо.

"Няма единна информационна система, няма директна комуникация между отделните звена. По никакъв начин не може да сме сигурни, че всичко това, което се купи, ще бъде вложено там, където трябва да бъде вложено и за където се иска, че няма да бъде сменено с нещо старо, а пък новото да си го занесем в къщи. Всякакви схеми, всякакви просто", каза изпълнителният директор на БДЖ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
969 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.05 | 22:58

1
600 вагона!?!?!?!?!? Някой има ли представа какво са 600 вагона????? Щом 600 вагона могат да изчезнат без следа - значи всичко може да изчезне!!!! И на фона на всичко това колко "красиво" звучат думите на нашия пръв министър, че всичко било нормално и се развива в правилната посока!!!!...СРАМОТА!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини