Папата определи евтаназията като престъпление срещу Бога"

  • 16 ноември 2014 06:55

  • 1488
  • 3
Папата определи евтаназията като престъпление срещу Бога"
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отхвърли правото на доброволен избор на смърт, заявявайки, че то е "фалшив акт на милосърдие" и определи евтаназията като "престъпление срещу Бога", пише "Вашингтон пост".

Той каза това в реч пред Асоциацията на италианските лекари-католици, Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отхвърли евтаназията, аборта, забременяването "ин витро", което окачестви като "технологично създаване на дете" и изследванията на стволови клетки на ембриони, които пък нарече "използване на човешки същества за лабораторни експерименти".

"Това е игра с живота. Пазете се. Това е грях, това е престъпление срещу Бога", заяви папата. Докато обикновено избягва взривоопасните теми като аборта, папата често говори против евтаназията. Той смята, че "движението за доброволна смърт е симптом на днешната култура на отхвърлянето", която разглежда болните и старите хора като ненужна тежест за обществото.

Папата призова лекарите да защитават църковното схващане за светостта на живота, дори ако са изправени пред морални укори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Един

2014.11.18 | 13:35

2
Какво общо имам аз, православният, със папата!?! Папата, ако се е интересувал от съдбата на православните, България, нямаше да е 500 и кусур години, под турско робство!!!

2014.11.18 | 13:35

3
ПРАВ СИ,ИМЕННО ТОГАВАШНИЯ ПАПА И ЗАПАДА ПОЗВОЛЯВАТ НА ОСМАНЦИТЕ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ВИЗАНТИЯ И ОКОЛНИТЕ ДЪРЖАВИ.

2014.11.18 | 13:35

1
ДА ИЗЧАКАТ ДА НАПРАВИМ ПО ЕДНА НА СИДЕРОВ И ДОГАН И ТОГАВА ДА Я ЗАБРАНЯВАТ

Добави коментар

Водещи новини