Половината асансьори в Пиринско са опасни

  • 15 ноември 2014 14:12

  • 1127
  • 1
Половината асансьори в Пиринско са опасни
©

Половината асансьори в Пиринско са опасни, това е изводът на експертите от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Тази седмица те направиха проверка на място на 55 съоръжения в цялата област. Оказа се, че 24 от тях са неизправни и създават риск за здравето на хората. Затова инспекторите издадоха заповед ескалаторите да бъдат спрени от експлоатация.

В три от проверените четири жилищни блока в Благоевград, контрольорите са установили сериозни нарушения - напукани захранващи кабели, неработещи захващащи механизми, недостатъчно осветление в кабината.

Без тенически преглед за миналата година се оказал подемникът за хора с увреждания в съдебната палата в областния център. Проверени са и двата асансьора на Югозападния университет "Неофит Рилски", като единият веднага е запечатан, тъй като е опасен.

Само в Дупница са спрени от експлоатация седем съоръжения. Две от тях са в МБАЛ "Св. Иван Рилски". Оказало се, че ескалаторите са с повредени кабели и неработещи блокиращи устройства. Запечатани са и асансьорите в болниците в Гоце Делчев и в Петрич.

Нарушения са открити и в хотели в Сандански.

"Най-вероятно проверките на асансьорите при предишното ръководство на агенцията са били фиктивни на много места", така инспекторите обясниха големия брой спрени съоръжения при проверката в Пиринско.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
исмет исмаилов исметов

2014.11.15 | 21:32

1
кадрите на хранително вкусовата промишленост РАЗБИРАТ ОТ АСАНСЬОРИ ВЕЧЕ , ба си майката лельо

Добави коментар

Водещи новини