Бивш надзирател осъди прокуратурата заради незаконно обвинение

  • 14 ноември 2014 10:32

  • 896
  • 0
Бивш надзирател осъди прокуратурата заради незаконно обвинение
©

Бивш надзирател в ОЗ "Следствени арести" в Разград осъди прокуратурата заради незаконно обвинение. Обезщетението, което втората съдебна инстанция - Окръжен съд-Разград, е постановила по Закона за отговорността на държавата, е в размер на 8 000 лв., преди това Районният съд е определил Павел Гръков да получи 15 000 лв. обезщетение.

Бившият служител в ОЗ "Следствени арести"-Разград напуска работа след 13-годишна служба, когато срещу него започва разследване за превишаване на властта, от което произтичат вредни последствия.

Обвинен е, че е внесъл мобилен телефон и СИМ-карта в ареста и ги е дал на арестант. В съда арестантът признава, че надзирателят няма нищо общо с това. Затворникът разказва, че собствената му приятелката е донесла GSM-а, който той после пренесъл до затвора в Белене в слабините си. Надзирателят е оправдан.

Съдът приема, че вследствие незаконното обвинение Павел Гърков е претърпял неимуществени вреди: огорчение, психически дискомфорт, физически страдания, злепоставяне в обществото и срам. Окръжните съдии обаче считат, че малко повече от половината поискана сума за обезщетение е достатъчна и намаляват от 15 000 лв. на 8000 лв. обезщетението, присъдено през лятото от Районен съд-Разград.

Решението подлежи на обжалване и пред Върховен касационен съд в срок от 1 месец.

Последвайте канала на

Десислава Станева
896 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини