Телефон заплита мистерията около убийството на красива абитуриентка

  • 11 ноември 2014 09:34

  • 2780
  • 1
Телефон заплита мистерията около убийството на красива абитуриентка
© Булфото (архив)

Мистерия с убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова се заплете в Пловдивския окръжен съд. Година и четири месеца, след като момичето бе открито удавено в напоителен канал на край с. Йоаким Груево, вещо лице обяви, че телефонът на девойката изобщо не е бил мокрен. Това установила техническата експертиза на джиесема, извършена в Националния институт по криминалистика.

"По апарата няма остатъци от вода и корозия, а винаги, когато има намокряне такива следи остават", заяви вещото лице Васил Генов. Според него телефонът на момичето дори не е отварян и подсушаван.

Констатациите му се разминават на 180 градуса с показанията на свидетеля Тодор Андреев. Той е ловил риба на 13 юни м.г., когато намират удавеното тяло на абитуриентката. "Беше в спортен екип, цялата мокра. От джоба й извадиха джиесем. Чувствах се ужасно, не знаех какво да правя", разказа в съда Андреев.

Обвиняем за смъртта на Стефка е бившият й приятел - 22-годишният Владимир Костадинов. На 12 юни м.г. надвечер той извикал момичето извън селото да се разберат. Двамата се скарали, абитуриентката паднала в напоителния канал, а той се уплашил и се прибрал. Очевидци на инцидента няма, а Владимир категорично отрича да е убил бившето си гадже.

Според бащата на момичето Николай Маджаров Владо първо набил дъщеря му, а след това я удавил. Когато водата се отдръпнала, той пъхнал джиесема в дрехите й.

"Не е възможно телефонът на Стефка да е сух, иначе по него е щяло да има отпечатъци", оборва защитата на обвинямия адвокат Асен Самуилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2780 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.12 | 13:36

1
Не е ли простичко,ако телефонът не е мокрен естествено ще има отпечатъци на собственика му, ако е намокрян то отпечатъците ще са заличени,ново вещо лице троина експртиза до истината!

Добави коментар

Водещи новини