Киселина се излива в река Луда Яна

  • 08 ноември 2014 14:08

  • 2423
  • 8
Киселина се излива в река Луда Яна
©

Окислена вода от Химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезпокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода прелива и отровите отиват в реката.

По думите на кмета нивото на водата в съоръжението достига 3 метра при допустими 1.5 м. Отровната вода се излиза директно в реката през поставени две тръби.

Притеснявам се, че кладенците на питейната вода са много близо до реката и ако не бъдат взети спешни мерки е застрашено здравето на хората, заяви кметицата и добави, че от сутринта са подадени сигнали на тел. 112, Пожарната, РИОСВ и всички институции, които могат да разрешат проблема. От екоинспекцията в Пазарджик са обяснили, че ще направят проверка чак в понеделник. Проблемът не търпи отлагане, каза още Антоанета Генова, която допълни, че няма яснота коя е фирмата, която стопанисва инсталацията.

Моля се институциите да си свършат работата, защото р. Луда Яна преминава през още пазарджишки села и се влива в р. Марица. Представете си какво ще стане само за броени часове, ако не се реагира веднага, апелира кметът на пазарджишкото село Цар Асен.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2423 8

Коментари 8

Добави коментар

2014.11.09 | 00:41

8
крайно време е седящите по бюрата да си размърдат задниците! как проверка в понеделник?... а до тогава?...
:(

2014.11.08 | 23:36

7
Щели да направят проверка чак в понеделник ! Тия са за смъртно наказание !
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.08 | 23:35

6
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.08 | 23:34

5
Волен Сидеров е предател-МУТРА - рекетьор, през 1988г. Е арестуван от Б.Бонев със крадени фотообективи и белязани пари за РЕКЕТ, но тогавашните от ДС са го спасили, Волен е АГЕНТ на ДС. Многократно доказа мутренското си поведение, когато удряше полицаи и се биеше по самолетите, и когато хвърляше пиян капачки от бутилки по сервитьорите.

2014.11.08 | 21:53

4
Глупак,ти не си на ясно.В Цар Асен минните обекти не са на \"Асарел-Медет\"АД гр.Панагюрище.
до 3 (УМНИЯ)

2014.11.08 | 21:42

3
Само са техен проект иначе не са техе обект хахаха .Четете хора четете
до 3

2014.11.08 | 21:40

2
От 1984 година, съгласно проекта, МОК „Медет” започва намаляване на рудодобива и производството на меден, пиритен и молибденов концентрат и в началото на 1994 година преустановява дейността си. Заглъхва тътенът на взривяванията, бумтежът на моторите, угасват светлините по хоризонтите, цеховете обезлюдяват. Продължават работа еколозите, които извършват рекултивация на терените с грижа за околната среда. Дейността се изпълнява от „Еко Медет" ЕООД
не на АСМ

2014.11.08 | 17:36

1
Всичко идва от Асарел медет в Панагюрище . Цялата отрова се излива в реката от 20-30 години е така .РИОСВ и налага смешни глоби от 10000лв.

Добави коментар

Водещи новини