Мащабна операция срещу "тъмния" интернет спря 400 сайта

  • 07 ноември 2014 15:01

  • 2210
  • 0
Мащабна операция срещу "тъмния" интернет спря 400 сайта
©

Американските и европейски власти са арестували 16 души по подозрения в киберпрестъпления, съобщиха от Европол. При мащабна операция срещу т.нар. "тъмен интернет" в 18 държави, сред които и България, полицаите са спрели 410 скрити домейна на сайтове, занимаващи се с незаконна търговия на оръжия, наркотици и детска порнография, съобщиха от ДАНС и прокуратурата.

Иззети са над 180 хил. евро в брой, злато, сребро и наркотици. Блокирана е дигитална валута биткойн на стойност над 1 млн. щатски долара.

Ръководителят на отдела за киберпрестъпления в Европол Троелс Йортинг подчерта, че с операцията е унищожена значителна част от инфраструктурата на незаконната търговия с оръжия и наркотици в интернет.

129 скрити сайта в българското интернет пространство са спрени в рамките на мащабната международна операция срещу организираната престъпност.

Сред тях е имало и такива, които са разпространявали материали със сексуално насилие над деца, както и такива с профили за разплащателни платформи, данни за кредитни карти, наркотици, оръжия, поръчкови убийства и изпиране на пари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2210 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини