МВР удари престъпна група за разпространение на наркотици

  • 07 ноември 2014 12:18

  • 2774
  • 0
МВР удари престъпна група за разпространение на наркотици
©

Шест души са задържани в хода на полицейска операция за неутрализиране на престъпна група за разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена на 5 ноември от служители на ОДМВР – Русе, съгласувано с Русенската окръжна прокуратура.

На влизане в града откъм София са задържани доставчиците на наркотичните вещества - криминално проявените П.Н, на 28 г. и В.Н., на 29 г. от Петрич, които се придвижвали с лек автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация.

При проверката на автомобила са открити и иззети 650 грама марихуана и 2 грама бяло прахообразно вещество. В хода на операцията, в с. Сандрово, област Русе е задържан и основният участник в схемата за разпространение - М.В., на 24 г., като в лекия му автомобил "БМВ" и в дома му са открити общо 95 грама марихуана.

На различни адреси в областния град са задържани останалите членове на групата – криминално проявените К.М. и Д.А., и двамата на 22 години.

При последвалите претърсвания в домове и автомобили в Русе и Петрич са открити и иззети общо 1806 г марихуана и 1387 г метамфетамин, множество мобилни телефони и СИМ-карти, компютърни конфигурации, везни.

На следващия ден в Петрич е задържан и криминално проявеният 28-годишен Н.С., също участник в схемата за разпространение на наркотични вещества.

На петима от задържаните са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354 а от НК и са задържани за срок от 72 часа.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Русенска окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

2774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини