Муравей Радев призова Искров: Иване, кажи си!

  • 06 ноември 2014 09:46

  • 2880
  • 1
Муравей Радев призова Искров: Иване, кажи си!
©

Иван Искров да каже защо иска да фалира Корпоративна търговска банка (КТБ). Един ден вероятно ще го направи. Иване, кажи си! Такъв призив отправи към шефа на БНБ Иван Искров бившият финансов министър Муравей Радев пред ТВ7.

Това е един изкуствен и нереален фалит, подчерта Радев.

„Този доклад е предмет на нова, съвсем различна методология и предполага такава загуба (4,2 млрд. лв.) в бъдеще. Ако тези фирми не могат да си обслужват кредитите и тяхното обезпечение е недостатъчно, утре няма да може да ги върнат. На тази хипотеза стъпва докладът“, обясни за одитния доклад Радев.

„Как станаха 4 млрд., след като на 30 септември лошите кредити са само 600 милиона? Разликата до 4 млрд. са бъдещи хипотетични загуби. Много се съмнявам, че ще се намери одитор, който да се подпише под тази огромна загуба, защото той ще носи отговорност за всички дела, които ще бъдат заведени срещу България точно заради този фалит. Това не са пари, това е преоценка на активи“, посочи Радев.

Според него проблемът има две лица – пирамидата КТБ и банката КТБ. „Пирамидата трябва да бъде разградена до молекула, включително със законодателни промени, които да попречат това да се случи отново. Но това не трябва да пречи на банката, защото нейният фалит застрашава не само икономиката, но и националната сигурност на страната“, подчерта той.

Фараонът на пирамидата едва ли припокрива на 100% собственика на банката, загатна Муравей Радев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.07 | 15:41

1
Да видим дали одиторите ще подпишат тази глупост. Защото в крайна сметка пешкира обира този, който е създал документ и го е подписал.Само така следите остават и започва веселата част.

Добави коментар

Водещи новини