Одобриха разкриването на 196 работни места в Габрово

  • 03 ноември 2014 12:54

  • 1186
  • 0
Одобриха разкриването на 196 работни места в Габрово
© Булфото

Областната комисия по заетостта е одобрила разкриването на 196 нови работни места, свързани с регионалните програми за заетостта през 2015 година.

Предложенията са били направени от четирите общини на територията на Габровска област, съобщиха от областната администрация.

Министерството на труда и социалната политика ще трябва да отпусне от Държавния бюджет около 869 хиляди лева за труда на безработните хора, за които ще бъде създадена заетост в период от 6 до 12 месеца.

И четирите общини в областта са избрали да подкрепят две основни целеви групи - безработни младежи до 29 години и безработни над 50 години.

Община Габрово кандидатства за наемането на 60 безработни лица за срок от 6 до 9 месеца, програмата на община Севлиево предвижда заетост на 90 души за 12 месеца, в Дряново са заявили 20 работни места за срок от 9 месеца, а в Трявна се нуждаят от труда на 20 безработни за срок от 6 месеца.

Наетите по програмата за заетост безработни ще бъдат ангажирани с поддържането на обществени терени - затревяване и оформяне на цветни пространства, почистване на дерета и водоприемни шахти, поддържане на тротоари, премахване на нерегламентирани сметища и озеленяване, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини