Убиецът от Отава е бил преследван от шейтани

  • 23 октомври 2014 10:06

  • 1981
  • 0
Убиецът от Отава е бил преследван от шейтани
© gettyimages

Човекът, открил стрелба в канадската столица Отава, е имал психически проблеми, пише местният в. Глоуб енд мейл.

Изданието се позовава на приятеля на Мишел Зихаф-Бибо – Дейв Батърст. Пред медията Батърст заявява, че Зихаф-Бибо често споменавал за шейтани (дяволи в мюсюлманската митология), които са го преследвали. "Мисля, че Мишел е психически болен", предполага Батърст пред изданието. Според събеседника на вестника неговият приятел, с когото се запознали в джамия, отначало не е показвал признаци, че изповядван екстремистки възгледи, но по-късно Зихаф-Бибо се е променил.

"Глоуб енд мейл" разкрива подробности около личността на стрелеца. Мишел е син на бизнесмена от френскоезичната автономна провинция Квебек - Булгасеф Зихаф и служителката в имиграционната служба Сюзан Бибо, които се развели през 1999 г. Мишел има полицейска регистрация за дребни престъпления в Канада и за него се предполага, че се биел в Либия.

Мишел вчера откри стрелба в Отава и уби войник. Днес в социалните мрежи стотици хора почитат паметта на ефрейтор Натан Сирило. Потребителите изказват благодарности на загиналия 24-годишен баща за неговата саможертва.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини