И марсианският фонд да дойде, при тази ситуация КТБ няма да има, посочи Хърсев

  • 23 октомври 2014 08:54

  • 2559
  • 0
И марсианският фонд да дойде, при тази ситуация КТБ няма да има, посочи Хърсев
©

И марсианският фонд да дойде, при тази ситуация банка няма да има. Това обяви в сутрешния блок на ТВ7 финансистът Емил Хърсев по повод старта на преговорите между Оманския фонд и БНБ за оздравяване на КТБ.

Припомняме, резултатите от одиторския доклад показаха капиталова дупка от 4,2 млрд лв. в КТБ. Оманският фонд от своя страна изрази готовност да помогне на банката, но без участието на Цветан Василев в нея.

Не може да съществува банкова институция с 80% загуба. Аз тук доклад не виждам, виждам извадка от документ, коментира още Хърсев, който гостува заедно с икономическия журналист Мирослав Иванов.

Според последния банка, която 4 месеца не е работила, много трудно ще накара клиентите й кредитополучатели, да продължат да й се доверяват.
„На базата на цифрите вчера аз оставам с убеждението, че тук никога не е имало желание от страна на ЦБ да се спасява банката“, коментира той.

Според него цялата надежда е, че тук може би става въпрос за някакво крайно консервативно заключение, което не отговаря на истината и на фактите.

Спасяването на банката обаче, по думите на Хърсев, е задължително от страна на Централната банка и тук не става въпрос за емоции. „За съжаление, никак убедително не протече тази процедура по спасяване и надзор на тази банка“, каза той.

Последвайте канала на

2559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини