Шефката на Съвета по цени на лекарствата уволнена заради лобистки схеми?

  • 22 октомври 2014 08:05

  • 1833
  • 1
Шефката на Съвета по цени на лекарствата уволнена заради лобистки схеми?
©

За лош мениджмънт в Министерство на здравеопазването говори в сутрешния блок на ТВ7 освободената от кабинета „Близнашки“, без да получи мотив за това, проф. Татяна Бенишева.
Тя бе председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти към Министерски съвет.


Според нея самият здравен министър (Мирослав Ненков, б.р.) е заблуждаван какво се случва със Съвета от самите му зам.-министри.
„Ние сме абсолютно нов орган, започнахме от нула преди година и половина.
Министърът не може да разбира от всички лекарствени политики, това е една нова наука“, коментира Бенишева и обясни, че се е опитала да говори с Ненков, но той комуникирал с нея единствено чрез замовете си.

Според мен съм отстранена, тъй като беше открита една процедура по ваксини и целта беше тя да бъде туширана. Аз участвах в това и сега вече два месеца няма едни от най-важните ваксини, подчерта бившият председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата.

От една не се класира фирма, от друга страна противопоставят фирмите и респективно излагат на риск българското население, в частност бебетата, посочи тя.

Това е един изкуствено инсцениран скандал, отбеляза Бенишева.

Даже не знам какво цели министерството, отбеляза тя, единствен участник в търга и те го отстраняват. Става въпрос за 4, 200 млн. без ДДС, изрична бе Татяна Бенишева.

Очевидно ще се прави нова поръчка, по нейните думи.

Тя е изключително скандализирана, че в момента на децата се слагат 4-валентни ваксини, вместо 6-валентни, т.е. нужни са допълнителни ваксини след първата, което може да се окаже фатално за децата.
„Връщаме се през 2006 година“, заяви Татяна Бенишева.

Последвайте канала на

1833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.22 | 16:23

1
всички тия в МЗ трябва да се сменят до един.Кърлежи

Добави коментар

Водещи новини