Инвалид съм и такава ще остана, споделя жертва на асансьора от "Майчин дом"

  • 17 октомври 2014 16:38

  • 2453
  • 4
Инвалид съм и такава ще остана, споделя жертва на асансьора от "Майчин дом"
©

Софийски районен съд за пореден път не даде старт на делото за асансьора от „Майчин дом“, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, инцидентът става през 2010 година. Асансьорът с 12 души, сред които няколко бременни жени, пропадна при движение от седмия към първия етаж. След случката родилките бяха с множество контузии, някои от тях родиха преждевременно. От „Майчин дом“ обаче тогава посочиха, че вината е у хората, които са се возили в злополучния асансьор, тъй като той бил предвиден не за 12, а само за 6 души.

Старт на делото се дава през 2012 година. Оттогава до днес то е отлагано многократно, днешното заседание също ще бъде на 7 ноември.

До този момент потърпевшите от асансьора разказаха, че единствено е била изслушана медицинската експертиза.

Днес трябваше да бъде представена петорна експертиза на вещи лица, но поради отсъствие на едно от тях, ходът на делото беше възпрепятстван.

След проваленото съдебно заседание потърпевшите Емануела Фролошка и Камелия Камбурова разказаха пред наш репортер, че са изгубили вяра в институциите в България, че животът им след този инцидент се преобръща на 180 градуса.

Камелия трябва да гледа детето си и да се бори с болката. Най-тежко е било първата година, докато се възстанови физически.
„Трябваше да изтърпя много болки и страдания, докато се възстановя и започна да се грижа за детето си. До ден днешен съм инвалид и такава ще остана“, споделя Камелия.

Тя допълва, че не е оздравяла напълно и с годините и времето някои от травмите ще се обаждат.

Без вяра в институциите е и Емануела Фролошка, която каза, че ще държат делото да издържи докрай и всеки да получи справедливост.

За жалост, поуки обаче няма и това лято последва още един злополучен инцидент, този път с фатален край за една от пострадалите.

Последвайте канала на

2453 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.17 | 16:29

4
В България отдавна в затворите влизат само ,,кокошкарите,,. Къде е Брендо, Дупнишките бандити, Христо Бисеров. Хора да вземем нещата в ръцете си, защо трябва да страдат потърпевшите? Държава няма , съд няма.

2014.10.22 | 12:25

3
Абсолютно е прав #3.Всеки ден се сблъсквам с такива овце!

2014.10.22 | 12:25

2
на всеки асансьор има табела бр. хора и килограми но бай ганьо не обича да чете а да се на бута че има още място
Глас в пустинята

2014.10.22 | 12:25

1
Извинявайте , но как в асансьор за 6 души ще се поберат 2 пъти повече? Още повече , че е имало и бременни жени , което допълнително прави помещението по-малко. Стига сте лъгали хората , очи нямате ли ? Бъдете \"Мъже\" и понесете последствията за немарливостта си!

Добави коментар

Водещи новини