Протестите на полицаите остават

  • 17 октомври 2014 09:25

  • 1303
  • 1
Протестите на полицаите остават
©

„Протестът не е насочен срещу реформата, а срещу начина, по който е взето това решение - в условията на пълна непрозрачност, от хора, които не познават нашата работа и нашата дейност".

Така определи повода за протеста на 18 октомври Илия Хрисимов, зам.-председател на синдикалната федерация на служителите от МВР.

В демонстрацията с искане за оставката на социалния министър се очаква да се включат полицаи, военни и затворнически надзиратели, а спорът тръгна от готвени промени в системата за социално осигуряване в сектор "сигурност", допълва БНТ.

„Настояваме за диалог и това е основната причина, поради която излизаме на протест", каза Илия Хрисимов. Според него тонът на МТСП е "арогантен тон":

„Министър Христосков в медиите си позволи да ни определи (исканията) като "комични". Ами, убедени сме, че не е това начинът, по който трябва да се развива един такъв диалог, нито пък да се случват такива кардинални промени в сектор "сигурност", добави Хрисимов.

По думите му, протестът ще бъде подкрепен от Българската офицерска легия "Раковски", Съюза на офицерите и сержантите от запаса, национална асоциация "Сигурност", Съюза на служителите от затворите.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.17 | 20:37

1
Тази зима при протестите срещу цените на тока, храните и т.н. да отворяд загражденията и народа да влезе НС. Трябва да се смени мисленет, че не хората трябва да обслужват системата, а системата да обслужва нуждите на хората.

Добави коментар

Водещи новини