Журналист: Борисов няма как да легитимира подкрепата, която е събрал

  • 17 октомври 2014 08:28

  • 1668
  • 2
Журналист: Борисов няма как да легитимира подкрепата, която е събрал
©

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г си е събрал гласовете, които му трябват, но не може да ги легитимира”, коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия журналистът Владимир Йончев. „Има поне 50 депутати, които напират да го подкрепят. Това е цялото ДПС, което заяви, че би го подкрепило. Това е ББЦ, които също изгарят да бъдат във властта. Вероятно и АБВ”.

Според Йончев обаче проблемът е, че ГЕРБ не може да легитимира тази подкрепа дори пред собствените си избиратели.

„Затова е номерът да се представи някаква коалиция. Патриотичният фронт е много склонен на това, но само техните гласове не стигат. Цялата битка е да се види какво е сътрудничеството на Реформаторския блок”, коментира още Владимир Йончев. „Борбата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е да получи легитимна подкрепа на Реформаторския блок”.

Според Йончев е важно също дали Борисов ще получи подкрепа от отцепници от Реформаторския блок, или тези, които не го подкрепят, ще бъдат отцепници.

„Който ще поеме кормилото на властта, трябва да е напълно сигурен с кого ще работи”, заяви журналистката Илиана Беновска.

Според нея ДПС няма празен ход никога и се развива много целенасочено. „ДПС са предвидим партньор, те винаги са заявявали какво искат срещу какво. Когато Борисов сформира това мнозинство, ДПС ще ги подкрепят 300 дни”, смята жрналистката.

Беновска е на мнение, че Реформаторският блок ще се разцепи и поне два партии ще напуснат формацията.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1668 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
onq s konq

2014.10.17 | 17:25

2
Сидерунгелиии?!Нали викахте "Никога повече ГЕРБ","Тиквата при Бирата",ГЕРБ при НДСВ"...А-и ЦЦ и ББ в эатвора?!!Мааамка ви пощуряла да е.аааа:)

2014.10.17 | 13:13

1
E ти го викаш вместо нас,защо да се хабиме,правилно викаш,продължвай:))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини