Задържаха близо 550 куб. метра незаконна дървесина

  • 03 октомври 2011 15:58

  • 2300
  • 2
Задържаха близо 550 куб. метра незаконна дървесина
©

Близо 550 куб. метра незаконна дървесина е задържана при проверки на специализираното звено "Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), съобщават от пресслужбата на агенцията. 

При съвместна акция на служители от ИАГ и полицаи са инспектирани 321 моторни превозни средства. 19 от тях са задържани с общо 523 куб. м незаконен дървен материал.

Горските стражари са съставили 23 акта за административни нарушения по Закона за горите и 19 констативни протокола.

Служителите от "Горска стража” са проверили още 235 моторни превозни средства и общо 8 склада и цеха за продажба и преработка на дървесина. Задържани са 4 ремаркета, натоварени с 25 куб. метра строителна дървесина.

Съставени са 19 акта по Закона за горите. Конфискувани са и 3 моторни триона.

Специализираните проверки са започнали през септември и ще продължат и през този месец.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
blagoi

2011.10.03 | 21:14

1
Елате да видите в Силистренско колко дървесина се изнася. Пътувам всеки ден и срещам не по-малко от 3-4 тира с дървесина. То бива законна сеч, ама чак пък толкова... Къде е министър Караджова (която е от Силистра) да види какво става. Направо са полудели... Сигурно и парите си ги делкат някои?
лесничейка

2011.10.03 | 21:31

2
И в Лесидрен е същото!Няма закон който да ги спре! Водата пресъхва ,но кой го е грижа нали в джоба не пресъхва!До 17 часа има ли право да влизат и излизат с марки камионите с дървесина !Тук не е така . Тирове ,праги ,джогани и какви ли не и нощем си карат ! Ни полиция ни горски - никой не видял ни чул, а и какво от това !За този с каручката си в нарушение ,а този с прагата или тира той не е - защото има некой роднина ,приятел и прочие, де в прокуратура ,де в полиция, де в някоя дирекция или министерството !Та те в наше село са си управни момчетата и на никой нищо не са навредили само като идеш да си видиш горите като собственик и ако вчера е имало дървета то днес няма и пъновете и шумата !

Добави коментар

Водещи новини