Новият премиер на Йемен подаде оставка

  • 09 октомври 2014 07:25

  • 997
  • 0
Новият премиер на Йемен подаде оставка
© Getty Images/Guliver

Новият премиер на Йемен Ахмед Авад бен Мубарак обяви вчера, че се оттегля от заемания от него пост поради силната съпротива на шиитските бунтовници, които контролират столицата от 21 септември, предаде Франс прес, като се позова на официалната йеменска осведомителна агенция САБА.

Президентът на Йемен Абд Рабу Мансур Хади е приел искането на Мубарак "да бъде освободен" от възложената му задача да състави ново правителство, уточни агенцията, цитирана от БТА.

Мубарак бе назначен на поста на 7 октомври. Преди това той бе шеф на канцеларията на йеменския президент, припомня ТАСС.

Водачът на хусите, които завзеха контрола над йеменската столица миналия месец, призова вчера за масови протести през днешния ден срещу назначението на новия премиер, което по думите му е станало под диктовката на САЩ, предаде Ройтерс.

Абдумалик ал Хуси предупреди в телевизионно обръщение, че протестът ще бъде придружен от неуточнени действия с цел "допринасяне за това да се поправи грешката" и призова президента Хади да преосмисли назначението си.

Последвайте канала на

997 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини