За сериозен спад на европейските туристи, алармираха туроператори (видео)

  • 08 октомври 2014 10:59

  • 2923
  • 4
За сериозен спад на европейските туристи, алармираха туроператори (видео)
©

Бизнесът в туризма се развива изключително динамично. Тази година се наблюдава изключителен спад в родния туризъм. Има спад на туристи от ключовите пазари. Става въпрос за Германия, Великобритания и скандинавските страни. Дялът на европейските туристи до преди няколко години беше 75-80%. Сега е спаднал до 50%.

Това заявиха от Асоциацията на българските туроператори. Държавните органи предоставят други данни, които нямат нищо общо с действителността. От няколко години ние изискваме ясен отчет от държавната администрация, как и къде се изразходва бюджета за туристическа реклама на България. За всеобща изненада ние получаваме такава информация. Този бюджет е към 10 млн. лева. Най-странното е, че България не присъства никъде в електронна реклама. Това е пълно неглижиране на бизнеса, каза Байко Байков, председател на Асоциацията на туроператорите. Друг проблем е липсата на диалог между държавата и неправителствените организации, занимаващи се с туризъм. Негативните резултати ще се отразят в най-пълна сила в следващите години, каза още Байков.

Хората, които се занимават с рекламирането на България, са некомпетентни. Направо некадърни. През последните 25 години тези чиновници са направили две неща. Логото и туристическия портал. Тези хора не говорят чужди езици и не си разбират от работата, а само повторят какви успехи са постигнати. Трябват специалисти, които да си разбират от работата. Никой не иска да ни се дават инвестиции или да ни се строят хотели. Ние нямаме никакви контакти с чуждите туроператори. Как ще ни продават тогава в техните страни? Как тези хора ще рекламират голфа в България, като те не знаят какво е голф. Бъдещето на туризма в България е обречено, категоричен беше Димитър Попов, член на УС на асоциацията.

Проблемите, които представяме пред вас, са представяни на много форуми. Изпращали сме много писма, с идеята как да бъдат решени тези проблеми. Държавната политика не подкрепя бранша. Последните месеци нашия бизнес се управлява с пиар акции. Подписват се някакви безсмислени договори, правят се някакви нискобюджетни филми, които не дават никакъв резултат. Необходими са професионалисти. Трябва да знаем от кого да търсим отговорност и на кога да даваме нашите предложения, казаха още от асоциацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2923 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.14 | 13:57

4
Като Луканов ви даваше куфарчетата с пачките ни ривахти, нали? От подставени лица - наследници или в лично качество крадци и мандраджии, бизнесмени не стават! Колкото по-скоро фалирате, толкова по-скоро България ще тръгне напред!

2014.10.14 | 13:56

3
и от къде накъде с държавни пари взети от данъци каквито Вие Не плащате някой трябва да Ви прави реклама за 10 000 000 лв , защо ли Се питам ? защото ми е писнало от дрисливи мазници които Вечно плачат и самодоволно се надсмиват зад гърба на работещия Народ
Точно Така!

2014.10.08 | 20:42

2
Нашия роден туризъм привлича германците и скандинавците единствено с алкохол и пронститутки! Не че ние сме измислили алкохола и пронститутките, просто при нас са най-евтините. Умрели са ни за изпадналия Слънчев Бряг иначе. Сега искам да спадне туризма въобще за да може хотелите (които построихте с пари крадени от народа и експлоатирате една камериерка да чисти по 40 стай на ден за 300лв. месечно) да си пустеят подобаващо!

2014.10.08 | 20:39

1
Добър ден!Сега ли го разбрахте бе Тъпанари.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини