Американецът, заплашен със смърт от "Ислямска държава", е ветеран от армията

  • 04 октомври 2014 11:54

  • 2613
  • 3
Американецът, заплашен със смърт от "Ислямска държава", е ветеран от армията
©

Родителите на бивш рейнджър от американската армия, който във видеозапис вчера беше заплашен със смърт от ислямистите в Сирия, заявиха, че техният син заминал за Близкия изток, за да помага на бежанци от войната, предаде Асошиейтед прес.

Записът, разпространен вчера в интернет от групировката "Ислямска държава", показва 26-годишния Питър Касиг от Индианаполис, коленичил до маскирания палач, който обезглавява британския заложник Алан Хенинг и казва, че Касиг ще бъде следващият убит.

Родителите на американеца, Ед и Пола Касиг, разпространиха чрез фирма за медийни връзки призив към света да се моли за сина им.

"Семейство Касиг изразява своята загриженост за семейството на Алан Хенинг. Прочетохме за неговата работа и щедър характер с голямо уважение и възхищение. Молим всички по света да отправят молитви за семейство Хенинг, за нашия син и за освобождаването на всички невинни хора, задържани като заложници в Близкия изток и по света", гласи обръщението.

Родителите разказват, че Касиг работел за хуманитарната организация SERA, когато бил отвлечен на 1 октомври 2013 година на път за Дейр аз Зур в Източна Сирия. Приел исляма и името Абдул-Рахман и от бивши заложници те чули, че вярата му носела голяма утеха в пленничеството.

Синът им станал парамедик, след като воювал в Ирак и бил уволнен с почести от армията по медицински причини. Той заминал за Ливан през 2012 година, за да работи като медицински помощник в болниците на границата.

Според военното му досие Касиг се записал в армията през 2004 година, станал рейнджър от пехотата, служил в полк за специални операции, преминал обучение във Форт Бенинг през 2006 година и служил в Ирак от април до юли 2007 година. Уволнен е по медицински причини с чин редник първи клас през септември 2007 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2613 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
сашко

2014.10.08 | 10:30

3
добре докаго ще го караме така колко невинни хора умряха с въздушни удари НЕ СТАВА
Барак Обама

2014.10.08 | 10:30

2
Барак Обама е виновен за всичко! Първо въоръжи животните и ги обучи и второ не прави нищо за да ги спре сега
666

2014.10.07 | 09:24

1
Клъц!

Добави коментар

Водещи новини