Близнашки: Софийският университет продължава да бъде националното средище (видео)

  • 01 октомври 2014 11:32

  • 1397
  • 2
Близнашки: Софийският университет продължава да бъде националното средище (видео)
©

Софийският университет продължава да бъде националното средище. Това каза пред журналисти служебният министър председател Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска по време на официална церемония при откриването на академичната учебна година в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Проф. Близнашки отбеляза, че най-много студенти се стремят към Софийски университет – близо 6 000 са новите студенти от цялата страна.

„Това говори, че традицията се поддържа. Вярно е, че университетът изпитва известни финансови трудности, но се надявам, че днес на заседанието на Министерски съвет ще подпомогнем академичната общност, стига останалите министри да споделят нашите съображения. Има критерии, които важат в еднаква степен за всички. Част от проблемите на СУ са свързани с обстоятелството, че се опитва да бъде университет в същинския смисъл на тази дума и да развива всички научи направления. От тук възникват част от проблемите в редица области. От тази гледна точка, често се стига до финансови затруднения, като добавим и това, че сградният фонд на университета е от особена категория”, обясни проф. Георги Близнашк, цитиран от Фокус.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1397 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.03 | 19:08

2
И аз мислех така и затова децата ми учеха там. Но откакто по телевизията започнаха да се явяват и плещят глупости такива като онази Мара Пиргова, вече съм напълно отчаяна.

2014.10.03 | 19:07

1
Е, нали сме оттам. И за коя специалност става въпрос? Ами нали ходиш в 3 университета, те по-лоши ли са (нали ти си същия). И как смогваш на 3 работни места, кога си правиш "науката"? Или, да живее БСП(к), която набързо ме хабилитира!

Добави коментар

Водещи новини