Бенатова: Закриха страницата ми във "Фейсбук"

  • 01 октомври 2011 17:28

  • 23185
  • 110
Бенатова: Закриха страницата ми във "Фейсбук"
© Интернет

Страницата на журналиста от Би Ти Ви Миролюба Бенатова в социалната мрежа "Фейсбук" е закрита.

Това съобщи самата тя в обръщение, публикувано на on-parliament.com.

"Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита. До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.", пише Бенатова.

Както е известно тя разгневи част от зрителите на Би Ти Ви, заради отразяването на палежите в Катуница миналата събота вечерта. "Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред, не защото не съм симпатична на някого (разбира се и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена", казва Миролюба Бенатова в обръщението си.

Тя уточнява, че е вършила работата като журналист по правилата на професията.

Пълният текст на писмото:

Убийство във Facebook

Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха.

Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита.

До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.

След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза, заплахи и крайни антисемитски изявления в страницата "Миролюба Бенатова – враг на българския народ", почитателите на този стил организирано ме изтриха. Така както организирано изляха стотици еднотипни електронни писма, пълни с лъжи за отразяването на конфликта в Катуница. Искаха да бъда забранена, уволнена, изселена, поругана и наказана.

Искаха да се извиня, че съм нарекла "футболна агитка, която безчинства", тези, които според тях представляват гражданското общество.

Момчетата, които палиха и се снимаха с нацистки жестове пред огъня поискаха да кажа, че са справедливо разгневени граждани.

Не ми е хрумвало да ги докладвам за забрана, защото вярвам в излагането на аргументи и правото да говориш това, което мислиш. Не ме беше страх.

Вероятно това, което ви пиша не ви засяга. Сигурно изглежда, че е лично и трябва да с оправям сама.

Но не е така.

Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред, не защото не съм симпатична на някого (разбира се и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена. Върших си работата като журналист по правилата на професията. Не влязох в сценарий, не подмених събитието, не подпомогнах протестите, организирани от партиите и подкрепяни мълчаливо от полицията.

Сега ме забраняват като професионалист и като личност.

И тъй като вярвам в аргументите, а не в насилието, ви пиша.

А вие, ако смятате, че имате повод да ме подкрепите, сигурно ще намерите начин да разбера за това.

Предварително благодаря на всички приятели, които ще разпространят бележката ми.

Последвайте канала на

23185 110

Свързани новини

Коментари 110

Добави коментар
отвратен

2013.11.14 | 16:37

110
Аз истрих от паметта на моя телевизор програмата БТВ!!!Никога повече няма да гледам тази манипулационна телевизия!!!Няма да бъда ваш ,,донор,,!!!Скъби братя българи,направете го и вие,та да видим от къде ще вземат заплати тези мизерни продажници и предатели!!!
nqkoi si

2013.11.12 | 10:07

109
boje kolko omraza ima v bulgarsiq narod kam blijniq ,ami to za tova se 6te si sedim v lainata bratq bulgari tuka samo zavist i omraza nqma opraviq taq durjava brat4e i za vsi4ko sami sme si vinovni aide mrazete se pak 4ao!

2013.11.12 | 10:04

108
Хич не ми се занимаваше ПАК с тая морална отрепка, ама не успях да се удържа, щото нахалството на замразена мерлуза няма край!! Вижте, моля, уважаеми Българи, какво това лице, този криминален индивид м. бенатова: "Аз съм насилвана и убивана .... защото нарекох нещата с истинските им имена", КАКВА БЕЗПОДОБНА ЛЪЖА! Това е БЕЗПОДОБНО нахалство, гьонсуратлък и поредна обидна проява към Българите на един отречен индивид, доказал се като безроден елемент! Насилвана била, моля ви ти се! Ами ти, бенатова, не насили ли паметта на двете убити деца! Едва не се разплака заради запалените НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ, построени на общинска земя от десетилетен криминален рецидивист, който е бил дундуркан от ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!!! Същевременно, бенатова, не ти стана жал за погубените животи на двамата убити млади Българи, които са имали планове, таили са толкова надежди в душите само за да бъдат зверски убити от едно самозабравило се бясно куче, от един самозабравил се ОЧЕВИДНО АСОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ! И ти, нахалнице, смееш да навираш на нас Българите неговите права! Кой тогава да защити правата на убитите младежи, ма? След като това не си ти и всички антибългарски политици-кучета, тогава народът се надига и поставя всяко нищожество, в т.ч. и ти на полагаемите ви се места!!! И тая сега се жалва, ЧЕ Я ИЗНАСИЛВАЛИ! Не разбира тя или не ще да разбере, че с всеки изминат ден в който се усуква като кучешка тения, се излага все повече в публичното простренство, опитвайки се да спори и да се саизмерва с цял един народ, КОЙТО ЕДИНОДУШНО Я ЗАКЛЕЙМЯВА за това което направи! ОБАЧЕ, упоритостта и бруталното нахалство, което проявява ще й донесе единствено доживотна омраза и презрение от всеки мислещ Българин, колчем се сети за нея! Казано по интеренетному - честит ти доживотен обществен бан, бенатова! И престани да напомняш на Българите за твоето съществуване - всеки един ден в който ти не се разкаеш публично и не поднесеш (но само искрени!!!!) извинения, ти твоята мижава медия, няма да има покой за обърканата ти душа! Братя Българи, нека 23.09.2011 се превърне в Дена на Еманципацията на всички Българи от техните врагове, душители и губители! Българи изобличавайте активно всички явни или прикрити Антибългари! Направете животът им в България НЕВЪЗМОЖЕН! Дайте им дса разберат, че ВИЕ ИМАТЕ ДОСТОЙНСТВО! Отнемете им врастовите, икономическите, финансовите и политически ресурси и запратете на бунището на историята! Кой, ако не ние, кога, ако не сега!!!!
Az

2013.11.12 | 10:04

107
Защо Бенатова не се извини и нещата щяха да бъдат отдавна забравени?...
познахте ли?

2011.10.11 | 22:29

106
http://skandalno.net/wp-content/uploads/2010/02/shi2.jpg
Позиция

2011.10.11 | 22:29

105
В един твой коментар от последните дни,го каза много точно-"Не приемам лова на вещици."Това беше точно такъв лов.Вече трябва да си наясно,че заради истината можеш да пострадаш,заради истината можеш да бъдеш убит дори.Мисля,че това е компромат срещу теб,зад което неминуемо стои някой политик с грозна физиономия.Тъжното е,че народа е глупав и лесно манипулируем.Изцяло те подкрепям,Миролюба!
светла

2011.10.11 | 22:29

104
Страхотна жена и журналист... А другите как да ги нарека - тъпи и ограничени, или поддаващи си на манипулации???????
I have a dream!

2011.10.11 | 22:28

103
http://www.vbox7.com/play:08ae573f

2011.10.07 | 15:22

102
Бенатова, ставате жалка вече .Щом сте се взели толкова на сериозно,че да си позволите да сравнявате разгневените тълпи с футболни агитки,които БЕЗЧИНСТВАТ, сега няма да се оплаквате и да се изкарвате света вода ненапита,ами ще си понасяте критиките без да превръщате личната си трагедийка в проблема на века!И да права сте,това което пишете,в своя защита ни най-малко не ни засяга,имаме си по-сериозни проблеми,респективно спестете си го.

2011.10.05 | 01:09

95
Absolutno!!!!
бтв боклуци

2011.10.07 | 15:22

101
Голяма работа! Какво се жалва !? За разлика от други тя има трибуна за изява ,да ходи да се оплаква по скапаната телевизия за която работи, мърла флегматична. Случайно вчера засякох част от новинити им ,ха забързала е говора. Явно са я светнали ,че с този флегматичен монотонен изказ само изнервя зрителите. От както има репортажи тази госпожа ли е госпожица ли е, хипер много изнервя, а темите които нищи ги оставям без коментар. Не виждам с какво е помогнала за разкриването на което и да било престапление изживявайки се като разследващ журналист. За разлика от нея на доста други им се стъжни живота докато преследват престапления от всякакъв характер. По-смешното е ,че БТВ смениха рязко курса на водене( отразяване) на събитията. А саркастичния им коментар на заснетия матерял не им правят чест. В крайна сметка всеки има глава на раменете си и може да мисли и да преценява, за мен и телевизията ,а и още по-малко репортерката Бенатова стават .

Добави коментар

Водещи новини