Нелекуваният отит води до оглушаване

  • 26 септември 2014 07:28

  • 2199
  • 0
Нелекуваният отит води до оглушаване
©

Възпалителните заболявания на средното ухо се причиняват най-често от заболявания на носа и околоносните кухини. Инфекцията се предава по съседство през отвора на евстахиевата тръба и засяга анатомичните структури на средното ухо. Причинителите са както вируси, така и бактерии.

Една банална настинка или хрема, нелекувана правилно, много често, особено при децата се усложнява  с развитието на инфекция на средното ухо.

Други предразполагащи фактори са алергичните заболявания и тези, които причиняват затруднено носно дишане, а при децата това е увеличената трета сливица. най-често срещаните видове отит са остър среден отит и сериозен отит.

Обикновено първите симптоми са силна болка, повишаване на температурата и спадане на слуха. Децата обикновено се пипат по болното ухо. При сериозния отит симптом може да бъде само намаленият слух. Децата са разсеяни и започват да говорят по-високо или да увеличават звука на телевизора.

Лечението на острия отит изисква прилагането на антибиотици, обезболяващи капки за уши и средства, спомагащи възстановяването на носната лигавица, а а много често и противоалергична терапия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини