Цистерна се обърна в несебърско село (обновена)

  • 25 септември 2014 11:23

  • 1084
  • 0
Цистерна се обърна в несебърско село (обновена)
©

Цистерна с 30 тона петрол се обърна в несебърското с. Тънково.

Камионът е с молдовска регистрация и е попаднал в изкопите на строящата се канализационна мрежа в селото. Жителите на селото са в паника, страхуват се, че цистерната може да избухне всеки момент, предаде регионалният сайт Флагман. Камионът се е наклонил и е на път да се преобърне, той е пълен до горе с петрол. Шофьорът на камиона е молдовски гражданин.

Той разказа, че е минавал по обходния път за Каблешково. Табела край Слънчев бряг обаче го заблудила и го пратила в Тънково, а не към Каблешково. В селото нямало никакви обозначения, било тъмно и молдовецът подкарал цистерната по улиците. На ул. „Николай Лъсков” обаче камионът попаднал в насипаните камъни, които не удържали натиска и той потънал, в момента е на косъм да се обърне.

Цистерната, която е аварирала на една от улиците в несебърското село Тънково, не е пълна с петрол, а с перилен препарат. Това съобщи за „24 часа” комисар Васил Василев, шеф на областната служба по противопожарна охрана. Камионът с молдовска регистрация е пропаднал в изкоп на улица, по която в момента се извършва ремонт. Предстои перилният препарат да бъде прехвърлен в друга цистерна и след това ще започне операция по изтеглянето на самия камион, няма никаква опасност от замърсяване или други щети за населението, увери комисар Василев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1084 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини