Отхвърлиха поредните искания за отвод на обвинението по "Килърите"

  • 30 септември 2011 12:03

  • 865
  • 0
Отхвърлиха поредните искания за отвод на обвинението по "Килърите"
© Булфото

Днешното заседание по делото „Килърите” започна с половин час закъснение поради отсъствието на адвокатите на Петър Стоянов – Сумиста.

Оказа се, че адвокат Николай Беров е имал здравословни проблеми, но в 9.30 часа той бе в залата и заседанието продължи. Подсъдимият Петър Стоянов направи искане за отвод на прокурор Ася Петрова поради предубеденост, предаде "Фокус". Той се аргументира с това, че свидетелят Трифон Трифонов вчера е заявил, че прокурор Петрова е изписала името на Стоянов в протокола вместо друго лице с прякор. Освен това в разпитите на четирима свидетели, извършени от прокурор Петрова по време на досъдебното производство, са използвани едни и същи думи.

Прокурор Ася Петрова каза, че това е поне шестото искане за неин отвод и цели да протака процеса, както и да не се стигне до разпит на свидетелите, призовани за днес. Адвокат Георги Стефанов поиска отвод на всички представители на прокуратурата заради използването на извън процесуални способи и начини на установяване на факти. Адвокат Ивета Анадолска заяви, че липсват основания за отвод на прокурорите Стефка Якимова и Маргарита Георгиева, но поддържа искането за отвод на прокурор Ася Петрова. След съвещание съдът остави без уважение искането за отвод на представителите на прокуратурата и пристъпи към разпит на свидетелите.

Свидетелят Димитър Жеков – полицейски служител от Варна разказа, че на 27.06.2009 г. е съставил акт на лице за шофиране на лице без свидетелство за правоуправление поради изчерпване на контролните точки. Лицето се е казвало Георги Трифонов и е било зад волана на тъмен автомобил на цвят с регистрационен номер ЕН 05 16 ВМ. Свидетелят заяви още, че лицето Георги Трифонов не присъства в залата, но разпозна подсъдимия Васил Костов като едно от лицата, присъствали при съставянето на акта. Разпитът на свидетелят продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини