И САС не уважи жалбата на Цветан Василев (обновена+видео)

  • 18 септември 2014 11:07

  • 4173
  • 6
И САС не уважи жалбата на Цветан Василев (обновена+видео)
©

Софийският апелативният съд потвърди решението на Градския съд да остави без уважение жалбата на адвокатите на Цветан  Василев срещу постановлението на прокуратурата той да бъде задържан за 72 часа у нас.

Цветан Василев се разследва за присвояването на 206 млн. лв. от КТБ. Банкерът в момента е в Сърбия с наложена мярка за  неотклонение "подписка" и изчаква делото за екстрадицията му у нас.

Апелативните съдии отбелязаха, че 72-часовото задържане, постановено от прокуратурата, има за цел единствено да улесни осъществяването на производството за налагане на постоянна мярка за неотклонение на Василев. Магистратите посочиха, че върху  това постановление не може да се налага съдебен контрол, а то може да бъде оспорено от защитата на Василев единствено пред по-висшестоящ прокурор.

По-рано днес адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов заяви пред журналисти, че има нова заплаха за живота на банкера, предаде репортер на Novini.bg.

Защитата на Василев поиска да бъде отменено определението на СГС, тъй като според тях няма обосновано предположение той да е извършил престъплението, в което е обвинен. До този момент има събрани само доказателства от двама свидетели, а и в периода, за който е обвинен, че е извършил престъплението, Цветан Василев не е бил в България, заяви Константин Симеонов. Също така не може да се говори, че Василев се е укривал, тъй като в момента, в който е разбрал, че е обявен за издирване, той сам се е предал сръбските правоохранителни органи, добави адвокатът.

Той разкри, че скоро не е виждал банкера, като уточни, че очаква да се срещне с него следващата седмица. По телефона ще се чуем още днес след заседанието на САС, каза Симеонов.

Прокуратурата от своя страна защитаваше тезата, че определението на СГС е правилно и настоява да не бъде променяно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4173 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.10.22 | 20:33

6
ДА , ама от 5 г. насам САМО ГЕРБерастките крадци УВЕЛИЧАВАТ ТОКА ! ВСЕКИ , който ми говори и увеличава цената на тока , като Борисов , ГЕРБ , Близашки е престъпник и участник в плана за унищожаването на българите ! Токът влече увеличение на ВСИЧКО ДРУГО ! САМО АТАКА ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! ТИКВАТА ПРИ БИРАТА
intel i5 4670k

2014.09.18 | 17:32

4
u mad bro?!? :)))))))))
BBisPedal

2014.10.22 | 20:32

5
Заради безпрецедентния опит да създаде хаос в Държавата, чрез внушаване и целенасочено поддържане на неверни слухове за банкова ликвидна криза, на лицето Бойко Методиев Борисов (Боко Тиквата) - бивш премиер на Републиката и лидер на организираната престъпна група "ГЕРБ" трябва да бъде снет депутатския имунитет. След което същият да бъде незабавно задържан под стража с предявено обвинение за вредителство със саботажна цел - деяние, съставомерно на чл. 107 от НК. Това е пътят за овладяване на възникналата банкова криза!

2014.09.18 | 17:31

3
Да ти напишат нещо друго бе глупак!

2014.09.18 | 14:23

2
Iulii Efremov,samo edno neshto ne si razbral...Teq taka nare4eni oditori sa prateni tam i postoqnno im se dava oshte i oshte vreme NE za da razkriqt,a za DA prikriqt ogromnite dalaveri !!!
GOSCHO

2014.09.18 | 14:23

1
Какви са тези глупости? То цяла България разбра че е обявен за издирване,цяла Европа и кой ли още не , че го търсят! ! ! ! ! НИМА адвокатите му ,ортаците му ,родата му , някой съдия ,някой полицай, приближените му на са го осведомили че го търсят. Какъв е тоя ПАЗАРЛЪК /дай си ми парцалките,нати куклата/ ако не ме арестуват ще си дойда /с влака/в България. Най добре е да му вземат титлата '''банкер на годината'' а да му опростят милионите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини