Делото срещу Чеци отложено изненадващо (видео)

  • 15 септември 2014 12:24

  • 2536
  • 0
Делото срещу Чеци отложено изненадващо (видео)
© Булфото

Делото срещу Николай Русинов – Чеци е отложено за 20 октомври. Николай Русинов е обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Днес се очакваше да има пледоарии по делото, но противно на очакването, делото беше отложено. Вещото лице Живка Иванова трябваше да представи в съда ДНК експертиза, но тя не се яви в съдебна зала като беше изпратено писмо, в което се казва, че вещото лице не може да извърши исканата от съда експертиза, предаде "Фокус". Неготовата експертиза наложи и отлагането на делото за друга дата. В съдебната зала стана ясно, че в срок от три дни при закрито заседание, съдът ще определи ново вещо лице, което да изпълни задачата, поставена му от съда.

На днешното съдебно заседание защитата на Русинов отправи искане за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемия. Като причини за промяна на марката за неотклонение бяха посочени следните - факта, че Николай Русинов вече повече от две години е в ареста. Адвокатът на обвиняемия Иво Найденов изложи пред съда двете най-важни предпоставки за промяна на мярката за неотклонение, а именно факта, че няма опасения за това, че подсъдимия иска да се укрие. Беше обяснено, че в момента, в който Русинов е разбрал, че се издирва за убийство, той се е върнал в България, както и факта, че при всяка една промяна, било то на телефон, или адрес на живеене, Николай Русинов е уведомявал съда и е посочвал актуалния си на този момент адрес. След кратко заседание на съдебния състав – отправената молба за промяна на мярката за неотклонение, беше оставена без уважение.

Съдът се позова на фактът, че веднага след извършеното престъпление Николай Русинов е напуснал страната. Взе се и на предвид деянието,което е извършил Русинов. Обвиняемият Николай Русинов – Чеци остава в ареста.

Съдът насрочи две дати за следващото заседание по делото – 20 и 28 октомври от 10:00 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини