Учителка въведе "Фейсбук вето" в час

  • 11 септември 2014 09:16

  • 1439
  • 0
Учителка въведе "Фейсбук вето" в час
©

Учителката по математика в Икономическата гимназия Виолина Чимева е първият преподавател в Благоевград, въвел „Фейсбук вето”.

Тя е задължила още миналата година учениците преди започването на часа по математика да оставят GSM-те си на бюрото й. Първоначално математичката започнала да събира телефоните само преди контролни и класни, след това обаче наложила пълно „Фейсбук вето“ в часовете си. „Просто обясних на учениците, че не мога да ги накарам да учат насила, но имат възможност, докато са в гимназията, да ме използват пълноценно като преподавател и за да не се разсейват, за тях ще бъде по-добре, ако по време на час са без телефони. Не казвам, че всички трябва да станат математици, но има минимум от знания, които трябва да бъдат усвоени, за да могат в утрешния ден младите хора, попадайки в различни житейски ситуации, да реагират чрез адекватно мислене“, обясни иновативния си подход В. Чимева и призна, че не се е сблъскала със съпротива от страна на възпитаниците си при въвеждането на строгата мярка, съобщава struma.bg.

Самите ученици пък определят преподавателката като „голям пичага“. Госпожата по математика е много точна. Ние от начало се шегувахме с нея, че ни събира телефоните, за да може да ги разглежда и да е в крак с новостите, но всъщност тя ни накара да осъзнаем, че това е за наше добро. Догодина ни предстоят матури и трябва да сме максимално подготвени, за да изкараме добри оценки. Учителкита ни изисква от нас, но пък и се раздава на 100%. Никога не ни е отказала помощ и винаги ни обяснява с желание нещата, които не сме разбрали, разказаха настоящи единадесетокласници.

В правилника на ПГИ “Иван Илиев“ е записано, че учениците са длъжни да не ползват мобилен телефон и други технически средства по време на час и да не пречат на учителя при и по повод изпълнение на служебните му задължения, както и на съучениците си през учебно време.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини