Цар Киро не плащал данъци от 2004 година, дължи 6 млн. лв. на държавата

  • 28 септември 2011 20:11

  • 1505
  • 1
Цар Киро не плащал данъци от 2004 година, дължи 6 млн. лв. на държавата
©

Има ли чадър над Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от и семейството му? До дни ще приключи вътрешната проверка в приходната агенция в Пловдив, която да даде отговор на въпроса.

Към момента се знае, че Рашков не е плащал данъци от 2004 година. И в продължение най-малко на 5 години той и кръгът около него не са декларирали нито лев доходи, информира бТВ.

Имотите на Рашков в Катуница са оценени на поне половин милион лева. Тази оценка вкарва фамилията в списъка богаташи, които данъчните разследват през 2010 г. Тогава пловдивските инспектори заключават, че имотите са от 90-те и заради данъчна давност не са ревизирани.

Нещо, което насочи вниманието към предишните шефове на пловдивското данъчно.

До средата на 2009 г. го оглавява Георги Търновалийски, в момента кандидат-кмет от БСП. Според изявление на пресцентъра му, докато е бил директор, данъчни проверки на Рашков не са правени. Преди Търновалийски шеф на данъчните в Пловдив е сегашният шеф на бюджетната комисия в парламента.

„Когато преди 6 години бях директор на НАП в Пловдив, законът се е прилагал еднакво за всички граждани. Не очаквайте от мен да си спомня проверки от 90-те години”, каза Менда Стоянова.

В момента всички имоти, коли и банкови сметки на фамилията са запорирани, общата сума под запор е тайна.

„В момента текат ревизии на 6 фирми и 12 юридически лица от кръга на Цар Киро за декларирани и недекларирани доходи и печалби”, каза Росен Бъчваров.

За данъчните е очевидно, че при 0 декларирани доходи Рашков и семейството му придобиват скъпи коли и друго имущество.

Близо 6 милиона лева данъци само за алкохол дължи арестуваният в Пловдив ромски бос Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от, съобщи “24 часа”.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1505 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гражданин на Република България

2011.11.12 | 21:58

1
Е, най-после нещо се раздвижва в тая окаяна държава! Господин Дянков вместо да казва постоянно , че няма пари за пенсии, заплати, здраве, образование и т.н. да започне да върши работа и да търси и прибира в хазната милионите, които дължат хора като Цар Киро, а не да чака гражданското общество да вади кестените от огъня!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини