Ема Хопкинс е новият посланик на Великобритания у нас

  • 08 септември 2014 19:11

  • 1861
  • 2
Ема Хопкинс е новият посланик на Великобритания у нас
©

Ема Кейт Хопкинс е назначена за посланик на Великобритания у нас, съобщи на сайта си британското правителство.

Хопкинс ще замени на поста Джонатан Алън, който ще получи друга дипломатическа позиция. Новият посланик ще заеме поста си през май догодина.

В момента Хопкинс е началник на инициатива за превенция на сексуалното насилие. Била е част от почетния списък на кралица Елизабет за заслуги във връзка с превенцията на сексуалното насилие в различни държави по света.

Била е началник в международния отдел в правителствената служба, както и висш съветник в граничната служба на Кралството.

„Щастлива съм да бъде назначена за посланик на Великобритания в България. Голяма привилегия е да работя в България за подобряване на двустранните ни отношения и постигането на общите ни цели. Чувала съм много за красотата на България и гостоприемството на хората там. Цялото ми семейство очаква с нетърпение пристигането ни там!", пише в свое изявление Ема Хопкинс.

Тя е омъжена, със съпруга й Стивън Хопкинс имат две дъщери.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1861 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.17 | 16:28

2
Тази как лъже, че е щастлива от това, че е изпратена на работа в България. Голяма привилегия, няма що. Е много ни подценява, ние не сме толкова глупави.
22

2014.09.17 | 16:28

1
Е че какво да каже жената - "...как ме пре***аха че ме пращат там " ли? Просто това е английското възпитание - любезна и дипломатична е . Толкова е просто!

Добави коментар

Водещи новини