Десетте най-скъпи имота, които се продават по света

  • 04 септември 2014 16:14

  • 3141
  • 0
Десетте най-скъпи имота, които се продават по света
©

По-рано тази година беше поставен нов рекорд за най-скъп жилищен имот, когато хеджфонд магнатът Бари Розенщайн плати 147 млн. долара за имение в Източен Хамптън.

Сумата, която е най-високата плащана някога за жилище в САЩ, представлява джобни пари, в сравнение с това, което някои собственици на имот в света в момента искат да получат за своите жилища.

С помощта на водещи световни имотни агенции като Savills, Knight Frank, Emile Garcin Properties, Aylesford International London, Christie’s International, Sotheby’s International и Pinkwater Select, от Forbes са подбрали най-скъпите жилища, които се продават в момента по света.

Според данните на изданието в момента има 19 имота, които се продават за по над 100 млн. долара. В сферата на луксозните имоти доста жилища се продават, без да са обявявани на пазара, така че голяма част от тях не са били включени в класацията, тъй като за тях няма официално потвърждение. В нея са включени обаче и точно такива няколко имота, за които от Forbes са получили потвърждение от надежден източник.

Ето и кои са 10-те най-скъпи жилища за продажба в света:

10. Two Carlton House Terrace, St James's, Лондон

Продажна цена: 75 млн. паунда (124.33 млн. долара) за 125 г.

Площ: 2 450 кв. м.

Two Carlton House Terrace се намира в близост до Бъкингамския дворец и е едно от архитектурните бижута на Лондон. Този неокласически дом е построен в периода между 1827 и 1833 г. През 1970 г. той е превърнат в офис, а много от стаите са били разделени. Днес по-голяма част от сградата е офис, с изключение на таванския етаж, на който има два апартамента. Имотът обаче има одобрение за трансформирането му в еднофамилен дом с шест спални и басейн.

9. Palais Venitien, Кан, Франция

Продажна цена: 124.6 млн. долара

Площ: 2 150 кв. м

Това имение с 13 спални се намира на хълм над Кан и предлага гледка към Алпите и Средиземно море. Приземният етаж на имението се състои от входна зала, три стаи за приеми и пет спални с бани. Основната спалня се намира на втория етаж на имота и включва две спални, две бани и отделна всекидневна. В къщата има още шест спални (всяка с баня). Вилата на пазача има още пет спални. Имотът разполага още с изба, кухня, подземен паркинг, открит и закрит басейн.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини