Ген. Кирчо Киров: Цветан Василев е "отвсякъде дирен, всякъде приет" (видео)

  • 04 септември 2014 12:31

  • 3472
  • 1
Ген. Кирчо Киров: Цветан Василев е "отвсякъде дирен, всякъде приет" (видео)
©

По външните аспекти на казуса КТБ Националната разузнавателна служба може да работи само при ясно поставени задачи и само по линия на партньорството, но едва ли е технически трудно да се издири едно лице, независимо дали това е обикновен криминален престъпник или банкер. Това заяви пред Нова телевизия ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването.

Той определи положението на Цветан Василев като човек „отвсякъде дирен, всякъде приет”, но уточни, че издирването му е работа на ДАНС, а не на НРС.

Случаят с Живко Русев, в чиито камион бяха открити наркотици в Иран, е решен и със съдействието на НРС, съобщи Киров. Той посочи, че е имало задача от президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в да се направи връзка с компетентни органи на Иран, за да се избегне прилагането на смъртно наказание за българина.

„Бях в Техеран през 2008 година в условия на пълна секретност, преговорите там бяха трудни”, призна генералът. Според него, първата молба, която е отправена към иранците, е била да не се изпълнява смъртната присъда при условие, че тя е задължителна при толкова голямо количество наркотици.

„След това нещата се развиха благоприятно и днес Русев е в България”, завърши бившият шеф на разузнаването.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
MARABA ANADOLSKİ

2014.09.05 | 10:53

1
YAVNO NE Sİ VARSHİTE RABOTATA PAŞA SCHTOM KATO TOYA BOKLUK E PRİEMAN NAVSYAKADE.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини