Плажовете останаха без спасители

  • 31 август 2014 14:11

  • 2865
  • 1
Плажовете останаха без спасители
© Булфото

От утре плажовете остават без охрана. Въпреки прогнозата за топъл септември, над 90% от концесионерите ще съкратят драстично спасителите още от 1 септември, съобщи БТВ.

Активният летен сезон завършва със 17 инцидента по Южното Черноморие, като повечето са станали на охраняеми плажове. Заради хроничния недостиг на спасители, това лято концесионерите сами определят по схема как да обезопасяват ивиците. Изискването е в началото и в края на сезона да има по един пост, без значение колко е голям плажът.

Точно това се канят да направят повечето концесионери - да оставят минимален брой спасители, главно пред заведения и хотели. А в по-отдалечените курорти плажовете изцяло ще затворят, прогнозират от Асоциацията по водно спасяване. Обяснението на стопаните е, че туристите намаляват и нямат сметка да ги пазят, без обаче да отчитат факта, че това лято, заради дъждовете, сезонът се измести назад.

Без спасители и лекар цяло лято останаха над 40 плажа по Южното Черноморие. Идеята на Министерство на регионалното развитие да осигури охрана поне на най-посещаваните ивици, не се осъществи, въпреки осигурените от бюджета 1 милион лева. Оказа се, че и Червеният кръст не може да намери спасители.

За да има ефект от съкратената охрана на плажовете, от Асоциацията по водно спасяване съветват да се върнат някогашните спасителни кули.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.01 | 09:33

1
Не можеш да се удавиш на българското черноморие , лайната те издигат на повърхността.

Добави коментар

Водещи новини