Съдът наказа роден през 94 г. "вандал" заради протеста в София

  • 27 септември 2011 18:13

  • 3375
  • 3
Съдът наказа роден през 94 г. "вандал" заради протеста в София
©

Софийският районен съд постанови глоби между 100 лв и 500 лв. на 11 задържани заради вчерашния протест в София, съобщиха от съда. Административно наказателните производства са внесени по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ).

Двама от изправените на съд младежи са непълнолетни, поради което производството срещу тях е прекратено и изпратено на Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни. К.И. (роден през 94 г.) е наказан с обществено порицание. Трима от задържаните са били оправдани.

Вчера, обявеният като мирен протест срещу случващото се в Катуница, прерасна в сблъсъци между протестиращи и полиция. Арестувани бяха 27 души. Според МВР най-агресивни са били 12- 13 годишните. Днес за 19ч. са насрочени още протести в 22 града в страната.

Последвайте канала на

Novini.bg
3375 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
onq

2011.09.28 | 21:38

3
a na onzi rom koito predi nqkolko dena ubi momche daute mi 50 leva globa i da si hodi po jivo i po zdravo a ????? napravo si go ostavete da utrepa oshte bulgari
....

2011.09.27 | 22:14

1
малолетни престъпници оправдани? На какво учите подрастващите? Да възприемат лошото/незаконното като нещо добро/законно? Браво на Вас правораздавателни органи по този начин им давате зелена светлина да правят размирици за в бъдеще. Когато има проблем не това е начина. Ако всички протестиращи потърсят правда чрез закона и Европейските инститции за борба с корупцията всеки ще си получи заслуженото и не заради една черна овца да се казва, че цялото стадо е от черни овце. Аз като българин не съм се чувствал никак приятно когато отивайки в чужбина казвайки, че си от България да те смятат за нещо по-лошо от тях. И да ме приравняват с българи, които източват банкомати. Ето това се случва и сега заради един престъпник, бил той и от даден етнос да се говори и възприема, че всички са такива. Българино помисли малко, не бъди ултрас или муха без глава. Никой обикновен ром/циганин не е виновен, че в с.Катуница има ром/циганин мутра и някой го покровителства.

2011.09.28 | 21:38

2
Напълно се съгласявам и ще добвая, че да палиш празна къща и да биеш проститутки от ромски произход изобщо не доказва, че вършиш нещо полезно за народа си ! Що не отидете при ''наточените'' цигани - мъже ! Типично, българина е мъж само, когато противника е по-слаб от него ! Пак ще кажа: Трябва да върнат задължителната военна служба за да има къде пуберите да си изразходват енергията и агресията ! И естествено, че безчинствата на циганите трябва да спрат, но не това е начина ! Има държава, нека да го усетим най-после !

Добави коментар

Водещи новини