Муамар Кадафи: В Либия съм

  • 27 септември 2011 14:42

  • 961
  • 0
Муамар Кадафи: В Либия съм
© gettyimages

Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия заяви, че все още води битки в Либия, предаде АФП.

Според сайт, поддържан от верни на полковника хора, лидерът на Джамахирията бил готов да умре като мъченик. "Героите са се съпротивлявали и са падали като мъченици, и ние също очакваме мъченичеството”, се казва в сайта на нефункциониращата телевизия "Аллибия”. В изявлението се цитира реч на Кадафи, излъчена от местно радио в един от последните му останали бастиони Бани Уалид.
Сваленият диктатора приветства в обръщението си съпротивата на лоялистите си в пустинния град Бани Уалид, намиращ се на около 170 километра югоизточно от Триполи. Градът удържа на обсадата на силите на Преходния национален съвет от няколко седмици.
Местното племе Уарфала е основен източник на подкрепления за елитните сили на режима на Кадафи, и той заяви, че тази военна традиция продължава.

"Трябва да знаете, че съм на бойното поле с вас. Те лъжат, когато казват, че Кадафи е във Венецуела или че Кадафи е в Нигер. Аз съм пред моите хора и неочакван шок очаква тази клика от агенти в следващите дни”, добавя Кадафи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини