Костов избесня в ефира: Между 27 ноември и 20 декември ще стане страшно, запомнете ми думите

  • 28 август 2014 08:13

  • 22652
  • 0
Костов избесня в ефира: Между 27 ноември и 20 декември ще стане страшно, запомнете ми думите
©

Банковата ни система е в много сериозна критична ситуация. Прогнозата ми за рисковете след кризата в КТБ, следват  и от изявления на БНБ. БНБ не е в състояние да овладее тази криза и чака следващото правителство и инструментите му. Това каза бившият премиер Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - пред БТВ.

Тези, които казват, че трябва да бъде отворена КТБ, докато не се покаже решение на нейния ликвиден проблем. В последния доклад, който ще излезе няма да се вижда дупка в банката, защото това означава, че тя ще бъде рекапитализирана с увеличаване на капитала. Рискът от специалния надзор имаме план за оздравяване на тази банкова група и знаем как може да се възстанови ликвидния баланс, за да посрещне натискът на клиентите си.

Няма дупка в КТБ. Ако прокуратурата иска да обвини определени лица и затова са фалирали банката е като да изхвърлиш бебето с мръсната вода. Ако се случат рисковете, прогнозирани от определени лица, аз ще оповестя имената им, закани се Костов.

Два плана има за спасяването и те са реалистични. Ако е вярно, че австрийски финансисти искат да оздравят банката с един милиард евро, веднага трябва да се допуснат, без да се намесва българската държава. В ръцете ми са загинали 14 банки и знам как се прави. Затова знам как да спася тази банка. Ако не знаят как да спасят КТБ, да дойдат да ме питат. Аз съм загрижен, защото това е делото на моя живот, това ще бъде венецът на моите усилия. Посланието ми е, че има начин.

Аз искам да спася банковата система от кризата, която е надвиснала над нея. Министърът на финансите е прав, че трябва да има актуализация на бюджета. Заем от 6 милиарда не трябва да се тегли - така отговори Костов на твърденията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той предположи, че е имал друго предвид и е прав в призивите си да се постигне общо политическо обединение за спасяване на икономиката.

За да има съгласие на политиците преди предстоящата криза, която им предстои е незабавно да се смени управителят на БНБ, Да се актуализира бюджетът, след това да се оздрави банката. Това е една тясна пътека, за да се избегне кризата, която предстои пред страната, посъветва Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Икономистът отново изтъкна, че който трябва ще го чуе сега. Допусне ли се повторение на финансовата криза ще обявя имената на всички виновни за това, увери Костов. Ще стане ясно кой ще разграби КТБ след ликвидацията й.

Не ме третирайте политически, аз не съм политическо лице. Не ме сравнявайте с Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Мерете си приказките, когато говорите с мен, гневеше се Костов. Войната срещу олигархията и мафията е започната от ДСБ в момента от нейното създаване. Няма да ви давам обяснения, изрепчи се Костов на водещия. Налудничево е да се обвиняват хората, които са вложили парите си в нея. Те ще бъдат ограбени. Истинските виновници са кредитополучателите. Аз също съм вложител. С вложителите трябва да говорите състрадателно и със съчувствие, защото се опитват да ги ограбят. Абсолютно комунистическо мислене е да обвинявате вложителите на банката, побесня Костов. Няма кой да ви защити - няма държава, няма ДАНС, няма прокуратура. Цели институции са бездействали, за да се стигне до тук.

КТБ е оздравима и спасима банка. Има начин и аз знам как. Лесно е тези рискове да се предотвратят сега. Изключително тежък момент ни предстои между 27 ноември и 20 декември, запомнете ми думите. Попитан кой ще управлява тогава, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - след минута мълчание отговори не е ясно. На въпрос ДПС ли ще е това, Костов отново каза, че не е ясно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
22652 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини