Ако не променим фискалната политика, чака ни 10 г. финансов дефицит

  • 27 август 2014 08:04

  • 1970
  • 1
Ако не променим фискалната политика, чака ни 10 г. финансов дефицит
©

От 2009 година насам имаме само дефицит, т.е., ако не променим нещо във фискалната политика, сме изправени пред 10 години финансов дефицит.

Това обяви в сутрешния блок на БНТ икономистът Петър Ганев.

Краткосрочният въпрос е сега дали до края на годината имаме достатъчно пари. Според мен имаме пари, разбира се, дефицитът ще е по-голям, коментира той.

Към момента във фискалния резерв има около 7 млрд. лв. повече от това, което беше цитирано. Така че парите във фискалния резерв са повечко и до края на годината пари има, увери експертът.

Служебното правителство няма как да тегли нов дълг. Вече едно ново правителство от октомври месец може да актуализира бюджета, каза Ганев.

Според него трябва фундаментално да се промени фискалната политика и да излезем от водовъртежа на постоянни дефицити.

В студиото гостува и експертът Чавдар Николов. По думите му никой от икономистите тази година не е очаквал дефлация и това е един от основните въпроси.

Последвайте канала на

1970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.30 | 18:12

1
Фискалната политика е да се остави банките да фалират, да се намалят лихвите по всички кредити стари и нови, да се сменат парите демек парична реформа за да се пренареди обществото и икономиката. То всички пари са в банките. При тези ниски заплати хората теглят кредити за да оцелеят физически и от там нататък сами може да се сетите. Много икономисти скапана икономика.

Добави коментар

Водещи новини