Започнаха проверки на асансьорите

  • 26 август 2014 12:02

  • 821
  • 0
Започнаха проверки на асансьорите
©

Проверки на асансьорите в цяла Южна България започна в 10.00 ч. регионалният отдел на държавната Агенция за метрологичен и технически надзор.

Това съобщи за БТА директорът, отговарящ за Южна България, Димитър Михайлов.

Работим на случаен принцип по сигнали в жилищни и в обществени сгради, за да направим представителна извадка, обясни Михайлов. Тя ще съдържа данни за проблемните асансьори, в кои градове са те, кои фирми не изпълняват задълженията си по контрола.

Шестнайсет инспектори от агенцията проверяват техническото състояние на асансьорите, извършван ли е преглед и кога, има ли договор за поддръжката им, има ли неизправности, каза Михайлов.

Проверката е планирано да продължи две седмици, но ако времето не е достатъчно да се отговори на сигналите на хората и на въпросите на компетентните служби, ще продължи месец или неопределено време, допълни директорът.

Проверката на състоянието на асансьорите в Южна България е тематична и е по разпореждане на вицепремиера Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Поводът е трагичният инцидент в столицата, при който загина една жена, а друга беше тежко ранена.

Последвайте канала на

821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини