Младежи опитали да подпалят къщи в пловдивската Аджисан махала

  • 27 септември 2011 08:50

  • 3241
  • 4
Младежи опитали да подпалят къщи в пловдивската Аджисан махала
© Булфото

След края на снощния протест в Пловдив група младежи са тръгнали към Аджисан махала и са направили опит да хвърлят две горящи факли към къщите в махалата.

Полицията, която е проследявала протестиращите, е предотвратила това и младежите са били задържани, съобщава "Фокус", като се позовава на Антон Карагьозов – председател на фондация „Рома”. По същото време роми от кв. „Столипиново”, разбрали за случилото се, се събрали на ул. „Крайречна” и въоръжени били в готовност да се защитят, каза Карагьозов.

По негова информация, младежите се готвили да отидат и към кв. „Столипиново”. Засиленото полицейското присъствие в квартала не е допуснало това. До късно снощи директорът на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов и началникът на „Охранителна полиция” в града Тодор Гребенаров съобщаваха, че всичко, което се говори за нападение на ромските махали са слухове, с които някои лица провокират ромите, за да трупат дивиденти.

Карагьозов каза, че в с. Катуница хората не се обявяват срещу ромите, а само срещу един човек – Кирил Рашков. Самата ромска общност в селото дори е била на погребението на 16-годишния Павел вчера. На погребението са били и братовчедите на Кирил Рашков, с които всички от селото поддържали добри отношения.

Възрастни жени от селото разказаха, че проблемните внуци на Рашков са израснали като техни съседи, но след това са станали заядливи и нападателни.

Обстановката в с. Катуница и в Пловдив е спокойна към този час.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3241 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Vupros

2011.09.29 | 23:04

4
А от циганите някой арестуван има ли?!!! Гледам че за разлика от Българите които не носят нищо със себе си тоест не са тръгнали както ни убеждават медиите на война, циганите са въоръжени с всякакви оръжия, къде е полицията в случая?! Имат и огнестрелни оръжия 100% незаконни къде е полицията да им ги прибере и арестува. Полицаи пазете нас народа си, а не тези маймуни, готови с повод и без повод да убиват Българи. А от клана рашкови някой арестуван има ли?!!!

2011.09.29 | 23:03

2
balgari napadat a ne cigani,teb da te napadat 6te sedi6 s goli race na vseki mu e mil jivota dete
Nqkoj

2011.09.29 | 23:04

3
Всичко сме пионки в ръцете на политиците.Целият шум е предизборна манипулация.Случайно всичко се случва покрай приемането ни в Шенген, където се чудят как да не ни пуснат!Всички хора сме равни и се делим само на на добри и лоши!Другото е неграмотност!!!

2011.09.29 | 23:03

1
абе ей въпросителния, какво правят тия дрогирани копелета при невинни хора бе тъпанар такъв, къщите ще им палят, ами да дойдат да подпалят теб и главите си да подпалят тия кучи синове! Направо ми писна от вашата посредственост и глупост, с която подкрепяте тази свинщина!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини