15 пъти по-силен от хероина наркотик превзима САЩ

  • 20 август 2014 14:02

  • 4639
  • 2
15 пъти по-силен от хероина наркотик превзима САЩ
©

Американски лекари очакват увеличаване на смъртните случаи от свърхдоза хероин, предаде АП.

Според медиците виновен за трагичния край няма да бъде тежкият наркотик, а веществото ацетилфентанил, което дилърите на дрога слагат в продаваните дози. Действието на добавката е 15 пъти по-силно от това на хероина, уточняват експертите. Те също посочват, че потребителите на опиатите не знаят за наличието на добавката, която води до предозиране. Ацетилфентанилът има още един страничен ефект. Използваната от лекарите антиотрова налоксон не може да окаже своето действия върху пациента и често се стига до фатален край.

Лекарите са обезпокоени и от още един факт. Ацетилфентанилът се продава свободно в търговската мрежа. Веществото е определено от властите като неподходящо за употреба от хора и заради това не попада под законите, регулиращи оборота на опиатите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4639 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сс

2015.03.24 | 12:19

2
перфектно,една хубава вест

2015.03.24 | 12:19

1
Майната им на тия идиоти от САЩ ! А в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

Добави коментар

Водещи новини