Ол инклузив по български: Кренвирши като картон за закуска, картофи с ориз за обяд

  • 16 август 2014 14:17

  • 15036
  • 38
Ол инклузив по български: Кренвирши като картон за закуска, картофи с ориз за обяд
©

Ол инклузивът по родните курорти стигна дъното на мизерията, пише „Телеграф”. Петзвездни хотели предлагат на гостите храни, достойни за долнопробен заводски стол от времето на социализма, оплакват се масово туристи.С всяка изминала година храната, която е включена в туристическите пакети, става все по-бедна и безвкусна. „Цените, които плащаме за ол инклузив, са скандално високи, а ни сервират помия. Тези хора е подиграват с туристите и сами си закопават бизнеса”, недоволстват туристи.

По хотелите масово се сервира фалшив алкохол от туби, неясно къде и как произведен. Бирата и виното се различават единствено по това, че едното питие е газирано. Безалкохолните пък са с остър вкус на химикали. Забъркват се на място, обикновено с най-евтиния концентрат или прахчета. Минералната вода в повечето комплекси се налива директно от чешмите в тъмни доби.

След като туристите закусят с кашкавал, сирене и „масло”, които са всъщност с растителни мазнини, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.

Набляга се предимно на картофите и тестените блюда, които имитират рог на изобилието. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофените шедьоври извират отвсякъде – пържени картофи, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението – пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи запечени с яйца.

Оплаквания за качеството на храната се получават както от Северното, така и от Южното Черноморие. Туристи, отседнали в петзвездни хотели, разказват: „Храната е много далеч от пет звезди и по-скоро напомня стол в някое западащо учреждение, където за управител е назначен някой много комбинативен крадлив кадър. /.../ Закуската беше най-долнопробното нещо, което сме виждали – попарени кренвирши от най-долнокачествената им имитация, които напомнят размекнат картон, пържена наденица, което също беше от целулоза и мас, и нещо като пуешка шунка, но с някакъв желатин. /.../ Сиренето беше от растителното, а кашкавалът – бял като тебешир. Имаше и нещо до сиренето, което беше по-мазно, но не посмяхме да си вземем”.

„Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива”, възмущава се специалист по контрола на храните.

„Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.”, обяснява председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров.

Novini.bg напомня: От септември ти водиш! #tivodish

Последвайте канала на

Борислава Борисова
15036 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2015.06.24 | 13:25

38
На прост народ, некадърни и крадливи управници и липса на правосъдие, какъв искате да ви бъде ОЛ ИНКЛУЗИВА???
Хранете се извън хотелите перфектно е

2015.06.24 | 13:22

37
На Българското черноморие е пълно с много чисти приятни ресторанчета готвещи великолепно.Хората са заинтересовани да готвят вкусно да сервират красиво и да продават качествени храни и напитки. Да се спре порочната практика all inclizive въведена за далечни пустинни региони където няма друго освен една проста петзвездна база.
A4

2015.06.24 | 13:22

36
идете на ол инклузив в х-л Азалия на Св.св. К и Е или х-л Фея в 4ифлика тогава пи6ете глупости, като има 2-3 места по курортите с кофти обслужване и храна не зна4ич 4е положението е такова навсякъде. тази година бях на горните хотели и съм изклу4ително доволен. авторите да пи6ат конкретно - тука и тука е кофти там е ок,там горе долу, не мове вси4ко да е под общ знаменател има и кадърни хотелиери и свестни хора и по наще 6ирини, бъдете коректни
NA

2014.08.22 | 16:59

29
От 100 години ни се предлагат едни и същи ЛАЙЙЙЙЙЙ и плюене вентилатора пръска налево надесно нагоре ндолу и диагоналите и няма осъдени първо производители второ дистрибутори магазини хотели ресторанти къдеееееееее контрола къде власта ????

2015.02.06 | 15:12

35
ни контрол ни власт - само надути сметки,беззаконие,корупция,гърч гърч гърч......но може би това си заслужаваме ние!!!!!
ангел

2015.02.06 | 15:12

34
Хаха мислите , че не така ли аз съм работил в такива хотели шефа ми викаше ще пият Созополска минерална пълни тука галона ама да не те гледат , че слагаш чешмяна вода а пък в другия му хотел където беше ол инклузив бирата беше славена най-евтината и се разреждаше с вода за кухнята незнам защото бях барман.
ангел

2015.02.06 | 15:12

33
И натуралния сок , който предлагахме беше просто 5 пакетчета степ разреден с 10 литра чешмяна воода.

2014.08.19 | 19:30

13
От пет години не бях стъпвал на българското море и поради някаква носталгия отидох в началото на август. Такава селяния, такива боклуци по кръчмите, а накрая и обрив от стрептококи получих. Пълно с нагли и прости селяндури продавачи. Не искам повече да чуя за нашето море и никога повече няма да стъпя там!!!
BULGARIN! Bravo!tova e istinata !

2015.02.06 | 15:12

32
dve dumichki samo "BULGARSKA RABOTA"

2014.08.17 | 19:56

3
Връщайте гражданството и ще се оправи селенията!

2014.08.22 | 17:00

31
Какво сте седнали да ги мислите българските хотелиери, те всеки ден или година се самозакопават а Вие се жалвате. От кого и за какво? Ходете в чужбина - по-евтино, по-здравословно, по-сигурно(здравословно) и по-добро обслужване. Какво сте заревали за това на'што българско фекаломорие?

2014.08.18 | 11:13

10
Да бе да затова всяка година туристите стават все повече по морето сега има малко проблеми покрай украйна но всичко е ок
яяя

2014.08.22 | 17:00

30
По тези сайтове висите мърльовци които сте от всичко недоволни :)
Wurst

2014.08.22 | 14:13

28
А бе ,лапайте кренвиршите и си трайте.

Добави коментар

Водещи новини