Спокойна е била нощта в Катуница

  • 26 септември 2011 07:31

  • 1002
  • 0
Спокойна е била нощта в Катуница
© Булфото

Спокойно премина нощта в село Катуница.

След полунощ от селото се изтеглиха част от силите на полицията, които през последните два дни бяха разположени в селото, предаде БНТ.

На събрание пред кметството, което приключи около 23.00 часа, хората поискаха от силите на реда Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от и семейството му да не се връщат в Катуница.

„Ако се появят тук ще стане страшно". Това заявиха жителите на селото, но отказаха да бъдат снимани. Появата на камера предизвика гневна реакция и заплахи за екипа ни. По-рано вечерта хората направиха бдение със свещи пред къщите на фимилията Рашкови. Силите на жандармерията остават на място.

Спокойна е обстановката и в ромския квартал „Столипиново" и Аджисан махала в Пловдив. Невиждана през последните 20 години полицейска охрана има в града.

Най-много служители на реда има около изходите на смесените етнически квартали. Масирано е полицейското присъствие и пред Джумая джамия в града.

Полицейски патрули бяха разположени и на входовете на селата Ягодово и Катуница до 24 часа снощи. Днешният 26 септември е обявен за Ден на траур за община Садово. Училищата в Садово и Катуница ще останат затворени.

Последвайте канала на

1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини