Иманярска лудост: Търсят съкровището на Ванга

  • 13 август 2014 09:01

  • 3961
  • 4
Иманярска лудост: Търсят съкровището на Ванга
© Булфото

Сред иманярите от Югозападна България се наблюдава нова истерия - те подновиха търсенето на съкровището на Ванга. Те говорят за наличието на карта, начертана приживе от пророчицата, описваща мястото, където е заровено съкровището. Ставало въпрос за светилище.намиращо се в планината Беласица, за което знаели малцина, а мълвата тръгнала от смъртния одър на стар жител на село Рупите, пише в. "Всеки ден".

Знайни и незнайни иманяри от региона панически обикалят селото на баба Ванга и от уста на уста издирват информация къде се съхраняват въпросните чертежи, убедени че те съществуват.

Има записани свидетелства за това, че Ванга казала, че златна колесница е скрита в родно светилище. Тя не уточнява дали колесницата е на Александър Македонски, но посочва светилището Белинташ в Родопиоте и предупреждава, че имането ще бъде намерено, след като бъдат дадени 8 човешки жертви. Това число още не е достигнато, но там продължават постоянно да ровят златотърсачи. Досега всички опити да се намери съкровище са се провалили.

Мистериозният ръкопис е бил открит по време на строително-ремонтни дейности в къщата на Ванга през 2010 година, когато домът на пророчицата бе превърнат в музей. Тайнственият ръкопис дори показвал датата, на която съкровището ще бъде открито - октомври 2013 г. Тази дата отдавна отмина, но слуховете за имането се разпространяват с все по-голяма сила.

Според някои съкровището е до църквата на пророчицата в Рупите. Там били скрити десетки килограми злато и златни накити.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3961 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2015.05.07 | 22:02

4
Тя е заровена, под селския кенеф.

2015.05.07 | 22:02

3
EI NE JA OSTAVIHTE TAJA MENTALNO UVREDENA JENICA NAMIRA

2015.05.07 | 22:02

2
каква пророчица е тая вещица бе вие луди ли сте? вижте я колко е зловеща тя е служител на дявола

2015.05.07 | 20:50

1
тая никак не беше добре с акъла ,побъркана вещица

Добави коментар

Водещи новини