Спешна помощ ни кара в най-близката болница

  • 13 август 2014 06:00

  • 2503
  • 2
Спешна помощ ни кара в най-близката болница
© Булфото

Болниците да бъдат районирани, като приемат приоритетно болни от своя район. Линейките пък ще карат пациентите в най-близкото лечебно заведение по местоживеене. Те ще бъдат задължени да ги приемат, а не да ги разкарват из целия град с оправданието „няма свободни легла”.

За тази своя идея съобщи вчера служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност . По думите му така ще спре лошата практика хората да пътуват часове из столицата в реаномобила заради отказ на клиники да ги хоспитализират. Д-р Ненков обясни, че сега автомобилите на Центъра за спешна помощ губят много време в разкарване на пациентите. Той ще наложи промени и в реда за приемане на болните в лечебните заведения. Предвижда се санитарите и медсестрите на самите болници да се занимават с приемането на болния, да оформят документите му и да го превозват от кабинет в кабинет за изследвания, а не екипът на Спешна помощ, който често пъти е принуден да прави това, пише в. Монитор.

Не е редно линейките да извозват трупове на умрели на улицата. Редно е тази дейност да се поеме от клиниката по съдебна медицина на Александровска болница, каза още служебният здравен министър д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  и обясни, че предстоят разговори с шефовете на лечебното заведение за въвеждане на тази практика. На въпрос за отстранения шеф на спешната помощ в столицата, служебният министър отговори: „Д-р Гелев не е отстранен, той е в болнични. Предстои ми среща с него, когато ми каже как се чувства, дали може да бъде директор на спешната помощ ефективно, няма причина да не се върне на работа.”

Ще има промени в Центъра за лечение на деца в чужбина, съобщи още министър Ненков и допълни, че не е изключено там да има нов директор. Дали ще има смени или не, ще стане ясно до седмици, след като приключи проверка на МЗ за изразходването на средствата и на критериите, по които се решава дали да бъде платено лечението на едно дете зад граница или не, както и защо се бавят решенията за операциите и терапиите на малчуганите. Ако се стигне до смяна на шефа на фонда, той ще бъде третият за по-малко от година и половина.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ko

2014.08.13 | 10:56

2
A zashto sa limitiranite biudjeti? Nqma pari? - drug put! Za da moje da opredelqme s nepazaren princip koq bolnica ni prechi na krajbata shtoto direktora I ne e nashe momche, namalqvame mu parite I go nqma. I si produljavame da si tochim kato obqsnqvame na lumpenite kak chastnite bolnici sa problema a lumpenite ne znaqt Che te ot 5 godini nasam sa s biudjet edinstveno fond raborna zaplata + 20-30% otgore I daje da iskat nqma nishto ostanalo za kradene ot razhodi. Sami se seshtaite kude iztichat miliardite. Ako napisanoto ot men vi se struva nevqrno znachi ste idiot koito si zaslujava sudbata da go vodqt za nosa strelqiki po vrag koito nesushtestvuva
ko

2014.08.13 | 10:48

1
Tazi novina v kombinacia s tupite limitirani biudjeti na bolnicite oznachava pochti momentalen falit.

Добави коментар

Водещи новини