Българите във Великобритания най - много взимали социални помощи

  • 25 септември 2011 06:43

  • 3538
  • 8
Българите във Великобритания най - много взимали социални помощи
©

Тайни доклади показват, че имигрантите от България и Румъния са с ниско образование и са по-скоро склонни да кандидатстват за помощи за безработни. Документите са били скрити от Лейбъристката партия във Великобритания.

Сега правителството има намерение да ги разпространи за първи път. Те свидетелстват за това, че над 15% от българските и румънските имигранти са кандидатствали за социални помощи за безработица, пише в „Сънди телеграф”.


Данните се съдържат в пет отделни проучвания, които са били поръчани от последното правителство на Лейбъристката партия. Документите обаче не са били публикувани и са останали в тайна, което засилва подозренията, че партията е искала да избегне възможните вреди за репутацията си преди общите избори, които се проведоха миналата година.


Сега британски министри обвиняват лейбъристите в „обезпокоително прикриване” и обещават да публикуват докладите, които са стрували на данъкоплатците 165 хиляди лири.


Документите сочат, че имигрантите от всички страни във Великобритания са по-склонни от местното население да не работят, а освен това не се ангажират често в каквито и да форми на граждански движения.


Текстовете разкриват особено спорна информация за правилата за имиграцията от страни, които са се присъединили към ЕС през последното десетилетие, сред които са България, Румъния и Полша.


Лейбъристките министри непрекъснато обещаваха да въведат ограничения във връзка с имигрантите от Източна Европа, както за да се контролира техният брой, така и за да се запазят работните места за британските работници. Въпреки това докладите показват, че 27% от идващите от България и Румъния са били с „ниско ниво на образование”, а през 2009 година над 15% от тях са подали молби за социални помощи.


Освен това изглежда имигрантите от двете страни се оказват по-склонни да кандидатстват за помощи за безработица, отколкото британците или останалите имигрантски групи в страната.


Докладите разкриват още, че въпреки поставянето на таван за броя на имигрантите, имиграцията от Румъния и България се е увеличила значително след влизането на двете страни в ЕС през 2007 година.
Междувременно, имигрантите от двете страни по-често имат четири или повече деца в сравнение с останалите хора, идващи във Великобритания от други страни. Тази тенденция е поставяла образователната система на значителен натиск, особено в Лондон, където са се заселили над половината българи и румънци, дошли в страната.
Повече от трима на всеки 100 български и румънски имигранти във Великобритания са имали 5 и повече деца.
Един от текстовете показва, че докато населението в България и Румъния между 2004 и 2010 година е намалявало, това във Великобритания е нараснало значително. В същия период безработицата в двете страни е отбелязала спад, докато тази на Острова се е увеличила.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3538 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
хахо

2011.10.13 | 09:01

8
Другарите англичани и или се правят че не разбират или наистина са тъпи, не знам кое от двете е. Когато кандидатствах като инженер за работа в Лондон ми заявиха, че нямам право да работя там, защото нямам разрешително за работа. За циганите обаче това не важи. И внимавай какво става - за всички квалифицирани професии там ти трябват една камара документи, но за циганите това не важи. Значи улесняват пребиваването нанеграмотници, и след това се чудят защо им точат парите на държавата. Така тъпанарщина не бях виждал до сега, и най- смешното което е , че са учудени.
pinokio

2011.10.13 | 09:01

7
Англичаните поставят ограничения на образованите и квалифицирани хора, тъй като самите те имат нужда да се сравняват с такива като циганите, пред които могат да изпъкнат. Но когато нашего брата отиде с квалификацията и опита си, онези започват с борюкратщините си, които разбира се за берачи на ягоди, и болногледачки не важат. Тъй като никой англичанин не би се хванал да мие гъзове, търсят нашенци. Обаче са пропуснали една много проста истина- нашите цигани си правят сметката дори когато спят, и са по - хитри от всичките им законотворци взети заедно. И когато има една пролука в тяхното законодателство циганите ще я ползват. Разбира се тъпотията пречи на онези, които са си вирнали носовете това да го проумеят, като си мислят, че някой ще им работи за без пари , и изведнъж надигат вой, че някой им точи парите. Другото което не знаят е, че циганина освен да праска деца, и да получава пари от държавата той друго не знае. Е, има 1-2 % които работят и си гледат децата, и са много добри в професиите си, ама трябва със свещ да ги търсиш. Проблема е в липсата на адекватно законодателство - каквито мерки имат срещу нашенците, такива и българското законодателство срещу тях. А Десислава Станева бих искал да я попитам - кой й поръча тази статия и на кого служи тя , че така тенденциозно е поднесена - защо не напише материал, как например инженери и IT специалисти се нуждаят от разрешително за работа, а селскостопанските работници не ... И колко българи се регистрират там като еднолични търговци, само докато си извадят разрешително за работа, и че има цял бизнес с тази практика.
БЪЛГАРИН

2011.09.26 | 14:09

6
В Англия е пълно с индийци,пакистанци и всякакви чалми,които едва ли са с академично образование,а за броя на децата им да не говорим,обаче те незнайно как не попадат в подобни доклади,само българите и румънците са им в устите.А това ,че нашите за цигани с БГ-паспорти е ясно
криси

2011.09.26 | 10:33

5
"Повече от трима на всеки 100 български и румънски имигранти във Великобритания са имали 5 и повече деца." Кой българин има 3-4 та амоли 5 деца това са само цигани и накрая ние страдаме заради тях!!!!!!
Английската царица е от ромски произход

2011.09.25 | 21:19

4
Антиимиджмейкърска статия. Отпор.
dasd

2011.09.25 | 17:25

3
aide bylgari ne hvurlqite vinata na ciganite tam 100 procenta sa balgari vie ste kato po beter i ot ciganite be ne6tastnici
KKK

2011.09.25 | 13:52

1
тия англичани са боклуци тия кадето взимат помощи там са 90% цигани
Jan Kurej

2011.09.25 | 16:21

2
tozi komentar e direktno kum avtorkata na tazi briliantna statia! Aloo bulche neznam kude to4no 4istish kushti4ki za da pregiviavash no se ogledaj malko predi da pishesh gluposti. Za galost bg izdaniata i TV ne plashta dostatu4no na gurnalistite ta vsi4kite takiva v uk 4istiat ja metro ja vlak4e ili niakoja kushti4ka hahh kakuv pogled samo imat vurhu politika i givot. Sledvashtiat put si zapazi glupostite za tebe phu, ili pishi po realno.

Добави коментар

Водещи новини