"Частни" улици в София - защитени от закона

  • 07 август 2014 12:51

  • 2308
  • 3
"Частни" улици в София - защитени от закона
©

Въпреки че е незаконно в столицата ни има и "частни" улици. Журналистическа проверка показа, че общинските власти са безсилни да спрат произвола на някои собственици на имоти.

Хората от жилищния квартал „Манастирски ливади" се оказват заложници на частна фирма. През 2012 г. тя затваря с бариера част от улица „Флора", която попада в имота й. За шофьорите остава само един път за влизане и излизане от квартала. „Това е най-долната улица, по която можеш да излезеш директно към центъра, но за съжаление има частна охранителна фирма, която не пропуска хората. Научих, че ако платиш към 150 лв., могат да ти дадат право да минаваш с пропуск”, разказа пред БТВ Александър Заралиев. „Просто няма никаква регулация тука. „Манастирски ливади" - Изток и Запад са почти без улици и тротоари”, възмутен е човекът.

Вторият сигнал, който екип на медията провери, е в квартал „Здраве" само на метри от бул. „Витоша”. Там собственик на имот е сложил табела, като е отцепил и част от задънена улица, където се помещава автосервиз. При появата на камерата, служител в него спира екипа. „Напуснете частната собственост. Излезте!!! Няма да ви обяснявам нищо”, заяви той.

Екипът на БТВ се отзова и на трети сигнал, в който се оказва, че Столична община е поставена в патова ситуация. Той е за улиците „Енос" и „Майор П. Тошев" в квартал „Стрелбище". Там частна фирма стопанисва земя, която отдава под наем на голяма банка. Собственикът е затворила част от двете улици с бариери, за да направи паркинг, който се ползва от клиентите на банката и който този път наистина е незаконен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2308 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
onq s konq

2014.08.09 | 09:38

3
Елате да живеете в провинцията бе софиянци!Много по-евтино,удобно и приятно е,въэдухът е по-друг!Вярно е че няма толкова работни места като в София,но при положение че парите ви идват от друго място,животът е супер.Лично софиянци като ми идват на гости си ми каэват,че на уличката ми /с 12 номера-пресечка на главната/ имало много лъскави коли-не че в София не са 5 пъти повече,но тук били "концентрирани":)Мдааа...
Kольо

2014.08.09 | 09:37

2
Ние нямаме проблем да си живеем тук, но София се напълни със столичани, а те какви селяци са - няма да повярваш. Вземете си обратно вересиите в провинцииката и ни оставете сами да си оправяме града както можем.

2014.08.09 | 01:10

1
Общинските власти били безсилни! Направо манджа с грозде.

Добави коментар

Водещи новини