Експлозии избухнаха в зоната на самолетната катастрофа в Източна Украйна

  • 31 юли 2014 15:20

  • 1531
  • 0
Експлозии избухнаха в зоната на самолетната катастрофа в Източна Украйна
© Getty Images/Guliver

Няколко силни експлозии са избухнали в близост до мястото, на което малайзийският самолет MH17 катастрофира в Източна Украйна, предаде кореспондент на AFP.

Експлозиите са отекнали на по-малко от 10 километра от мястото, на което се намират останките на малайзийския "Боинг", който се разби на 17 юли с 298 души на борда.

Взривовете са избухнали малко след пристигането на международните експерти в зоната на катастрофата.

По-рано днес Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) съобщи, че нейните наблюдатели, придружавани от холандски и австралийски експерти, са стигнали до мястото, където се разби малайзийският пътнически самолет в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Това става две седмици след катастрофата. Според ОССЕ те са използвали "нов маршрут", за да стигнат до мястото.
Украинският вицепремиер Володимир Гройсман съобщи, че сепаратистите не са допуснали експертите на ОССЕ до мястото на катастрофата край Торез и те се намирали в Дебалцово.

Командващият "антитерористичната операция" в Днепропетровска и Луганска област Виктор Назаров заяви, че украинските сили за сигурност "не водят никакви бойни действия в 20-километрова зона около мястото на падането на самолета", докато представителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Сергей Ковторадзе заяви за ИТАР-ТАСС, че бойните действия на силите на Киев на мястото на катастрофата продължават.

През изминалото денонощие в зоната на силовата операция в Донецка и Луганска област са загинали 11 украински военнослужещи, а 51 са били ранени, съобщи днес на пресконференция Андрий Лисенко, прессекретар Съвета за национална сигурност на Украйна.

По данни на Киев от началото на "антитерористичната операция" в Източна Украйна са загинали 374 военнослужещи, а 1485 военни са ранени.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини