Удължават разследването по наводнението в Добрич

  • 29 юли 2014 09:27

  • 693
  • 1
Удължават разследването по наводнението в Добрич
©

Досъдебното производство, което беше образувано в прокуратурата в Добрич, заради наводнението в града, няма да приключи в законовия двумесечен срок и ще се иска неговото удължаване, обяви окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от БНР. Делото е образувано срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост.

Следствието трябва да изясни причините за наводнението, което отне живота на 62-годишния Сюлейман Ифраим и причини имуществени вреди за стотици хиляди лева. Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания на разследващия екип, изработеният следствен график се спазва, но разследващите са длъжни да съберат всички писмени документи, да огледат и заснемат на място всички трасета, по които е текла водата.

Окръжният прокурор Пламен Николов каза, че делото е приоритетно, заради огромния обществен интерес. По думите му трябва да се изчистят всички въпроси преди да се направят заключенията

Последвайте канала на

Нора Виткова
693 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.29 | 14:49

1
Те извършителите са ясни. Първо, виновни са тези, дето изпуснаха язовирите. Скоро в Добрич не е имало такова наводнение, въпреки че е имало и по-силни порои. Виновна е и общината воглаве с кметицата, защото седмица преди потопа канала около Кауфланд беше затлачен от растителност, която нямаше кой да изчисти. След дъжд качулка се юрнаха да го чистят, и сега канала изглежда съвсем различно от преди.

Добави коментар

Водещи новини